Hoe start ik een webshop?

De laatste jaren heeft de groei van e-commerce de manier waarop mensen winkelen radicaal veranderd. Met de opkomst van webshops kunnen consumenten altijd en overal vanuit hun eigen huis online producten kopen. Dat heeft een enorme opportuniteit gecreëerd voor bedrijven om nieuwe klanten te bereiken en hun verkoop te laten groeien.

Een webshop starten en beheren, kan echter een uitdagende taak zijn, vooral als u nieuw bent in de wereld van e-commerce. Van het juiste platform kiezen tot een naadloze gebruikerservaring creëren, er zijn veel factoren om rekening mee te houden wanneer u een succesvolle webshop wil lanceren.

In deze blog verschaffen wij u informatie en hulp om een nieuwe webshop te lanceren. Bent u op zoek naar professionals om uw webshop op maat te laten bouwen? Dan bent u bij BREEX Salesmakers aan het juiste adres. Wij luisteren steeds naar uw behoeftes en houden rekening met uw budgetContacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom een webshop starten?

Webshops zijn vooral nuttig voor bedrijven die hun bereik buiten hun fysieke locatie willen uitbreiden of voor bedrijven die helemaal geen fysieke locatie hebben. Met een webshop kan u uw producten of diensten aan klanten over de hele wereld verkopen – en dat 24/7.

Webshops zijn gemaakt voor iedereen die online producten of diensten wil verkopen. Dat kunnen particulierenkleine ondernemingen en grote bedrijven zijn. Webshops worden gebruikt in uiteenlopende sectoren, zoals retail, mode, elektronica en de voedingsindustrie.

Ook voor bedrijven die hun klanten een gemakkelijke winkelervaring willen bezorgen, kan een webshop van pas komen. Met een webwinkel kunnen klanten vanuit hun eigen huis uw producten of diensten bekijken, bestellen en opvolgen.

Kortom: webshops zijn gemaakt voor iedereen die online wil verkopen en een breder publiek wil bereiken, of het nu gaat om een individu dat een klein bedrijf begint of een groot bedrijf dat zijn online aanwezigheid wil uitbreiden.

Hoe maakt u uw webshop winstgevend?

Als u een webshop start, is het belangrijk dat die winstgevend is. Hier zijn enkele tips om de winstgevendheid van uw webshop te helpen garanderen:

 • Voer een marktonderzoek uit: Voer voor de lancering van uw webshop een marktonderzoek uit om uw doelgroep te identificeren en te bepalen of er vraag is naar uw producten of diensten.
 • Vind de juiste leveranciers: Om uw webshop goed te laten draaien, werkt u best met de juiste leveranciers samen. Betrouwbare leveranciers communiceren transparant, maken duidelijke afspraken en zijn steeds vlot bereikbaar. Heeft u de gepaste leverancier(s) voor uw onderneming gevonden? Dan rest er u nog te bepalen hoe u uw stock zal beheren. Dat kan u ofwel zelf doen of aan de leverancier overlaten.
 • Maak een ondernemingsplan: Een bedrijfsplan kan u helpen om uw doelstellingen te bepalen, uw beoogde markt te identificeren en uw marketing- en verkoopstrategieën te schetsen.
 • Kies het juiste e-commerceplatform: Kies een e-commerceplatform dat aan uw behoeften voldoet en dat de functies en functionaliteiten biedt die u nodig heeft om uw producten of diensten online te verkopen.
 • Optimaliseer uw webshop voor conversies: Ontwerp een webshop die gericht is op conversies door duidelijke call-to-actions te gebruiken, productafbeeldingen van hoge kwaliteit heeft en een eenvoudig afrekenproces heeft.
 • Ontwikkel een marketingstrategie: Stel een marketingstrategie op die sociale media, e-mailmarketing, Search Engine Optimisation en andere technieken omvat om verkeer naar uw webshop te leiden en de verkoop te verhogen.
 • Monitor en analyseer uw verkoop en prestaties: Houd regelmatig uw verkoop- en prestatiecijfers bij om verbeterpunten te identificeren en datagestuurde beslissingen te nemen om de rentabiliteit van uw webshop te optimaliseren.

Door bovenstaande tips te volgen, kan u de rendabiliteit van uw webshop verzekeren en er een succesvolle investering van maken.

Webshop Colman Car Care

Het juiste e-commerceplatform voor uw webshop

Binnen e-commerce zijn er talloze mogelijkheden om mee te starten, elk met eigen kenmerken en prijzen. Wanneer u een e-commerceplatform kiest, dient u rekening te houden met factoren als de omvang van uw bedrijf, uw budget en de functies die u nodig heeft.

E-commerceplatform

Tot de populaire e-commerceplatforms behoren Shopify, WooCommerce, Magento en BigCommerce. Ze bieden een scala aan functies zoals aanpasbare templates, betalingsverwerking en tools voor voorraadbeheer.

Voordat u een beslissing neemt, is het belangrijk om elk platform te onderzoeken en de bijbehorende functies, prijzen en klantenondersteuning te vergelijken. U dient ook rekening te houden met de schaalbaarheid van het platform, omdat uw webshop in de toekomst kan groeien en extra functionaliteiten kan vereisen.

Professionele webdesignbureaus kunnen een voorkeur hebben voor een bepaald e-commerceplatform op basis van hun ervaring en de behoeften van hun klanten. Het is echter belangrijk op te merken dat er geen one-size-fits-all oplossing is en het beste e-commerceplatform afhangt van uw zakelijke behoeften.

Sommige professionele webdesignbureaus geven de voorkeur aan platformen zoals Shopify of BigCommerce vanwege hun gebruiksgemak, aanpasbare templates en ingebouwde marketingfuncties. Andere verkiezen open-source platformen zoals WooCommerce of Magento door hun flexibiliteit en de mogelijkheid om de code aan te passen.

Bij BREEX Salesmakers raden we WooCommerce aan. Dat is een populair e-commerceplatform dat bovenop het WordPress-contentmanagementsysteem is gebouwd. In het algemeen is WooCommerce een krachtig en aanpasbaar e-commerceplatform dat een reeks functies en voordelen biedt voor kleine bedrijven en start-ups. Zijn gebruiksgemak, betaalbaarheid, schaalbaarheid en SEO-vriendelijkheid maken het platform zeer geschikt voor onze klanten.

Een webshop laten bouwen door een IT’er?

Als u een webshop laat bouwen, is een e-commerceplatform het overwegen waard. Hoewel dat gemakkelijk te hanteren is, heeft het ook beperkingen. Laat het platform daarom door een deskundige IT’er beheren. Op die manier presteert uw webshop beter, onderscheidt die u van de massa en levert die een uitzonderlijke gebruikerservaring. In dit digitale tijdperk is het namelijk belangrijk dat u het potentieel van uw onderneming ten volle benut.

Een webshop door een IT’er laten bouwen, garandeert branding op maat, personalisering, schaalbaarheid en verbeterde prestaties. Bovendien ervaart u SEO-voordelen, geniet u van beveiligingsmaatregelen, krijgt u voortdurend ondersteuning en kan u klanten een unieke online winkelervaring beloven.

Die oplossing past uitstekend bij bedrijven met voldoende middelen, groeiambities en specifieke vereisten. Kleine ondernemingen met ietwat minder middelen zullen de investering misschien meer moeten afwegen. Hoewel webdesign op maat veel voordelen biedt, is het niet altijd de optimale oplossing voor elk klein bedrijf. Lees hier waarom:

 • Kosten

  Een webshop op maat ontwikkelen, kan een aanzienlijke investering zijn. Denk aan de kosten van het ontwerp, de ontwikkeling, het onderhoud en continue ondersteuning. Voor kleine bedrijven met een beperkt budget kan het een uitdaging zijn om middelen toe te wijzen.

 • Tijdsbeperkingen

  Een webshop van nul ontwikkelen, kan tijdrovend zijn en vereist een gedetailleerde planning, ontwikkeling en testing. Kleine ondernemingen werken vaak met beperkte middelen en moeten snel een online aanwezigheid hebben. Met behulp van een e-commerceplatform kunnen ze relatief sneller een functionele webshop opzetten.

 • Technische expertise

  Om een webshop op maat te ontwerpen, zijn gespecialiseerde technische vaardigheden en kennis vereist. Kleine ondernemingen hebben misschien geen interne IT-medewerkers of de financiële middelen om externe developers in te huren. In zulke gevallen kan het een goede optie zijn om de gebruiksvriendelijke interfaces en templates van e-commerceplatforms te gebruiken.

 • Gebruiksgemak

  E-commerceplatforms zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, met intuïtieve interfaces waarmee eigenaren van kleine bedrijven hun webwinkels kunnen beheren zonder uitgebreide technische expertise. Die eenvoud kan voordelig zijn, vooral voor bedrijven met weinig personeel of tijd om complexe tools voor webdevelopment te leren hanteren.

 • Onderhoud & updates

  Op maat gemaakte webshops vereisen regelmatig onderhoud, updates en probleemoplossing. Hoewel IT’ers u voortdurend kunnen ondersteunen, leggen kleine ondernemingen vaker de voorkeur bij een gebruiksvriendelijkere aanpak. E-commerceplatforms nemen veel onderhoudstaken voor hun rekening, waaronder beveiligingsupdates en serverbeheer. Daardoor kunnen eigenaren van kleine firma’s tijd vrijmaken om zich op hun kernactiviteiten te concentreren.

 • Beveiligingsmaatregelen

  E-commerceplatforms hebben vaak strenge beveiligingsmaatregelen. De platforms investeren in de beveiliging van hun infrastructuur, wat beveiligingsproblemen bij kleine ondernemingen kan vermijden.

 • Ondersteuning & hulpmiddelen

  E-commerceplatforms bieden meestal klantenondersteuning, documentatie en communityforums, waardoor eigenaren van kleine ondernemingen direct beschikbare bronnen en begeleiding hebben. Dat ondersteuningsnetwerk kan van onschatbare waarde zijn, vooral voor ondernemingen met beperkte technische middelen of wanneer ze met technische uitdagingen worden geconfronteerd.

Voor kleine ondernemingen is het essentieel om de voor- en nadelen van een webshop op maat af te wegen tegen de praktische overwegingen van budget, tijd, technische expertise en doorlopend onderhoud. E-commerceplatforms verkennen, kan een kosteneffectieve oplossing zijn. Zo kunnen kleine bedrijven zich online vestigen en snel beginnen te verkopen.

Bent u geïnteresseerd in een webshop op maat? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor bijkomende inlichtingen.

Een succesvolle webshop: De acht essentiële kenmerken

Een succesvolle webshop moet gebruikers een geweldige ervaring bezorgen en klanten alle nodige informatie bieden om weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen. Hier zijn enkele essentiële kenmerken van een succesvolle webshop:

 1. Een gebruiksvriendelijke navigatie: Klanten moeten gemakkelijk in uw webshop kunnen navigeren via duidelijke menu’s en categorieën. Zo vinden ze meteen wat ze zoeken.
 2. Hoogwaardige productafbeeldingen: Duidelijke en hoogwaardige productafbeeldingen zijn essentieel om uw producten in de kijker te zetten. Bezoekers zullen concrete informatie verkrijgen en op basis daarvan beslissen om uw product te kopen.
 3. Gedetailleerde productbeschrijvingen: Gedetailleerde en nauwkeurige productbeschrijvingen helpen klanten de kenmerken, voordelen en specificaties van uw producten te begrijpen.
 4. BrandingBranding helpt u om zich van de concurrentie te onderscheiden, een unieke identiteit te creëren en een sterke relatie met uw klanten op te bouwen. Door een vast logo en kleurenschema aan te houden, wordt uw webshop consistent en uw merk herkenbaarder. Als uw tone of voice en merkboodschap samenhangend zijn, zullen uw inspanningen lonen. Ten slotte moeten uw verpakkingen en verzendmaterialen bij uw merkidentiteit aansluiten.
 5. Een gemakkelijk afrekenproces: Het afrekenproces moet snel en gemakkelijk zijn. Het moet bijvoorbeeld meerdere betalingsopties hebben en de totale prijs duidelijk vermelden. Daarnaast mogen transparante verzend- en administratiekosten niet ontbreken.
 6. Klantbeoordelingen: Positieve recensies helpen om het vertrouwen bij potentiële klanten op te wekken.
 7. Mobiele responsiviteit: Uw webshop moet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten, aangezien steeds meer klanten via hun smartphone en tablet winkelen.
 8. Beveiligingsfuncties: Klanten moeten zich veilig voelen bij hun online aankopen. Het is dus essentieel om beveiligingsfuncties zoals SSL-codering, beveiligde betalingsgateways en fraudedetectiemaatregelen te implementeren.

Door bovenstaande onmisbare functies in uw webshop te verwerken, garandeert u een positieve winkelervaring voor uw klanten, bouwt u vertrouwen op en verhoogt u de kans op verkoop.

Interesse in doeltreffende webshop op maat?

Betalings- en leveringsmogelijkheden voor uw webshop

Betaal- en leveringsmogelijkheden instellen, is een cruciale stap. Door meerdere betaalmogelijkheden en verschillende verzendmethoden aan te bieden, speelt u in op de voorkeuren van uw klanten. U bezorgt hen zo een aangename winkelervaring. Duidelijke prijzen en schattingen van de levertijd helpen de kans op klachten of negatieve recensies te verkleinen. Bovendien wekt een duidelijk beleid voor retourzendingen en terugbetalingen vertrouwen op en vergroot het de klanttevredenheid.

Hier volgen enkele tips om u op weg te helpen:

 • Betaalmethoden: Bied meerdere betalingsmethoden aan. Populaire opties zijn kredietkaarten en debetkaarten, PayPal en mobiele betaalplatforms zoals Apple Pay en Google Pay.
 • Leveringsopties: Verzend producten op verschillende manieren. Denk aan een standaard-, versnelde en internationale levering. Opdat u nauwkeurige verzendtarieven en trackinginformatie zou kunnen voorzien, is het een slimme zet om met meerdere koerierdiensten samen te werken.
 • Duidelijke prijzen: Wees transparant over prijzen en vermeld eventuele extra kosten of belastingen vooraf om verrassingen bij het afrekenen te voorkomen.
 • Schattingen van de levertijd: Geef een schatting van de levertijd op basis van de verzendmethode en de bestemming. Dat vermindert de kans op klachten of negatieve beoordelingen.
 • Retourzendingen en terugbetalingen: Stel een duidelijk beleid voor retourzendingen en terugbetalingen op, inclusief instructies over hoe klanten een retourzending of terugbetaling kunnen aanvragen.

Het succes van uw webshop hangt af van een positieve gebruikerservaring voor uw klanten, vanaf het moment dat ze een product bekijken totdat ze het ontvangen hebben. Door gemak, transparantie en betrouwbaarheid voorop te stellen, bereidt u uw webshop voor op succes en bouwt u een loyaal klantenbestand op.

Webshop promoten

Een webshop promoten, is een essentieel aspect om als onderneming een bloeiende e-commerce te bereiken. Hoewel de lancering van een webshop een belangrijke eerste stap is, is het effectief promoten ervan wat klanten aantrekt en verkoop stimuleert. Er zijn veel verschillende strategieën en technieken die ondernemingen kunnen gebruiken om hun webshops te promoten, variërend van SEO en socialemediamarketing tot influencerpartnerschappen en betaalde advertenties.

Hier zijn enkele strategieën om uw webshop op een effectieve manier te promoten:

 • Search Engine Optimisation (SEO)

  Optimaliseer uw webshop voor zoekmachines door relevante zoekwoorden te gebruiken in uw productbeschrijvingen, metatitels en metabeschrijvingen. Dat kan helpen om uw positie in zoekmachines te verbeteren en meer organisch verkeer naar uw site te leiden.

 • Socialemediamarketing

  Promoot uw webshop op socialemediaplatformen zoals Facebook, Instagram en Twitter. Deel hoogwaardige afbeeldingen en video’s van uw producten en ga in gesprek met uw volgers om een sterke community op te bouwen.

 • E-mailmarketing

  Bouw een e-maillijst op en stuur nieuwsbrieven en promotiemails om uw klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten, verkopen en speciale aanbiedingen.

 • Influencermarketing

  Werk samen met influencers om uw producten te promoten bij hun volgers. Dat kan u helpen een nieuw publiek te bereiken en naamsbekendheid op te bouwen.

 • Betaalde advertenties

  Gebruik betaalde advertentieplatformen zoals Google Ads en Facebook Ads om specifieke doelgroepen te bereiken en verkeer naar uw webshop te leiden.

Door op een combinatie van strategieën zoals SEO, socialemediamarketing, e-mailmarketing, influencerpartnerships en betaalde advertenties in te zetten, kan u nieuwe klanten aantrekken en uw online verkoop stimuleren. Het is belangrijk om uw marketinginspanningen op te volgen en uw strategie waar nodig bij te sturen om een maximale impact en rendement te verzekeren.

Wees u er echter van bewust dat uw webshop promoten een continu proces is. Voortdurend potentiële klanten bereiken, relaties met uw doelpubliek opbouwen en op de hoogte blijven van de nieuwste marketingtrends en -technieken zijn de sleutel tot blijvende groei en succes. Door te promoten, kan u een sterke en bloeiende webshop opbouwen waarmee u zich van de concurrentie onderscheidt.

Laat u uw webshop door BREEX Salesmakers ontwerpen? Dan kunnen wij u ook helpen bij bepaalde marketingstrategieën zoals SEO, socialemediamarketing of advertenties. Contacteer ons als u daarover vrijblijvende informatie wenst.

Een kwalitatieve webshop op maat laten bouwen?

Laat een kwalitatieve webshop op maat bouwen

Een webshop opstarten, kan een spannende en lonende ervaring zijn, maar het vereist zorgvuldige planning, voorbereiding en uitvoering. Door onze stappen te volgen, waaronder het juiste e-commerceplatform kiezen, betaal- en verzendmethoden instellen en uw webshop promoten, wordt uw bedrijf ook online succesvol.

Wenst u ondersteuning om uw webshop op te zetten en te promoten? Contacteer ons dan voor een afspraak. Wij luisteren naar uw verhaal en zoeken de geschikte middelen om uw webshop op te bouwen. We staan ook steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.