De voordelen van WordPress als CMS

U kan een website of webshop volledig naar wens door een professional laten programmeren. Uw website is dan wel volledig op maat gebouwd, maar als u iets moet aanpassen wordt dat een heel karwei. Zonder technische kennis is het namelijk moeilijk om uw website zelf onder handen te nemen. U bent dus zeer afhankelijk van de websitebouwer om de content van uw website up-to-date te houden. Een CMS is dan een beter alternatief om een website te laten ontwerpen.

Wat is een CMS?

Een CMS (of Content Management Systeem) is een softwaretoepassing waarmee u de inhoud op uw website kan publiceren en beheren. U kan aan de hand van een CMS zowel websitepagina’s en blogs als afbeeldingen beheren. Daarmee kan u de content van elke pagina zelf en zonder al te veel technische kennis volledig aanpassen.

Beslist u om een website met een CMS te laten bouwen? Dan heeft u een uitgebreide keuze. Denk aan systemen zoals Drupal, Joomla of WordPress. Hoewel elk van die systemen zijn voordelen kent, raden wij bij BREEX Salesmakers vooral WordPress aan. Hieronder kan u lezen waarom wij voor dat systeem kiezen en waarom we ermee werken. Heeft u verder nog advies nodig voor uw website of CMS? Dan kan u ons altijd contacteren. Met veel plezier beantwoorden wij zo snel mogelijk al uw vragen.

Hoe werkt een CMS?

Voordat u een CMS selecteert, kan het interessant zijn om te weten hoe dat systeem nu eigenlijk werkt. Een Content Management Systeem biedt de mogelijkheid om een website te bouwen door middel van sjablonen. Die sjablonen worden door de websitebouwer opgemaakt en scheiden de inhoud van de lay out. Zo kan u zonder al te veel technische kennis zelf uw content bewerken. Door de tekst (copywriting) zonder het design in het opgemaakte sjabloon in te voeren, krijgt die dezelfde opmaak als de rest van de website. Een CMS is dus een veel gebruiksvriendelijkere manier om een website vorm te geven. Bovendien creëert zo’n systeem consistentie in het design.

Een kwalitatieve website met CMS laten bouwen: de voordelen

Door voor een CMS te gaan om uw website te laten bouwen, kan u van een heel aantal voordelen genieten. We hebben voor u de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet:

 •       uw website zelf zonder technische kennis beheren;
 •       koppelingen met andere programma’s mogelijk;
 •       consistentie in het design;
 •       continu optimalisatieproces;
 •       een responsief design dat makkelijk aan elk toestel aan te passen is;
 •       constant nieuwe ontwikkelingen;
 •      

Pluk ook zelf de vruchten van een CMS door met BREEX Salesmakers in zee te gaan voor uw website. Maak een vrijblijvende afspraak. Samen bespreken we de mogelijkheden om uw website op maat te laten bouwen.

Website bouwen met CMS

WordPress als CMS

WordPress bestaat al meer dan vijftien jaar en is wereldwijd het grootste en meest gebruikte CMS. Hoewel het systeem oorspronkelijk ontworpen was om blogs te beheren, wordt het nu meer en meer gebruikt om websites en webshops te bouwen. Er bestaan twee versies van dit content management systeem: WordPress.org en WordPress.com.

De eerst vermelde versie, WordPress.org, is gratis. Daarbij moet u wel zelf de hosting in orde brengen. Hosting betekent bestanden van een of meerdere websites ergens onderbrengen, monitoren en onderhouden.

Daarnaast bestaat WordPress.com. Ook daarbij kan u een gratis versie gebruiken, maar die is veel beperkter. Die wordt dan ook voornamelijk als blogplatform gehanteerd. De betalende versie heeft veel meer functionaliteiten.

Uw WordPresswebsite: thema’s & plugins

U kan een WordPresswebsite op basis van thema’s ontwerpen. Die bepalen de vormgeving van uw website. U kan daarbij tussen voorgeprogrammeerde thema’s kiezen of een eigen thema opzetten. Zo kan u uw website volledig op maat laten maken.

Verder kan u extra functionaliteiten aan uw website toevoegen. Dat doet u aan de hand van plugins die u op uw website installeert. Een heel aantal van die plugins kan u kosteloos voor uw WordPresswebsite downloaden. WordPress is dus de ideale CMS voor zowel bloggers als voor bedrijven die hun producten en diensten in de kijker willen zetten.

Wilt u een website of webshop met WordPress laten bouwen?

Waarom voor WordPress als CMS opteren?

De troeven van een CMS die we hierboven besproken hebben, vindt u bij WordPress zeker terug. Andere specifieke pluspunten van WordPress lijsten we hieronder voor u op:

 • Gratis

  Hoewel u ook voor de betalende versie van de CMS kan kiezen, kan u met de gratis versie van WordPress al een degelijke website (laten) bouwen. De meeste plugins die u via dat systeem aan uw website kan koppelen, zijn evengoed gratis.

 • Open Source

  Open Source wil zeggen dat WordPress vrije toegang aan gebruikers van het content management systeem biedt. Dat betekent dat alle websitebouwers programmatiecodes, thema’s en plugins kunnen publiceren. Dat is interessant omdat de CMS zo constant verbetert.

 • Gebruiksvriendelijk

  WordPress is een enorm gebruiksvriendelijk en intuïtief Content Management systeem. Zelfs met een zeer beperkte technische kennis kan u met deze CMS overweg. Bovendien zijn vrijwel alle softwareprogramma’s en plugins aangepast om aan WordPress gekoppeld te worden.

 • Flexibel

  Door een website met WordPress te bouwen, ervaart u heel wat flexibiliteit. Zo kan u zelf uitmaken waaraan u uw websitehosting wijdt. U kan uw website ook volledig personaliseren.

 • SEO

  WordPress biedt ook veel mogelijkheden voor SEO (Search Engine Optimalisation). Zo heeft u bijvoorbeeld verschillende plugins die u kunnen helpen om uw website te optimaliseren. Zo wordt uw website beter vindbaar in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

 • Community

  De grote gemeenschap van WordPressgebruikers kan eveneens van pas komen. U kan zo veel advies en tips verkrijgen. Er bestaan heel wat demo’s over de CMS en alle koppelingen die u eraan kan toevoegen. Kortom, met WordPress geniet u steeds van de ideale ondersteuning.

 • Veilig

  Sommige Content Management systemen moeten handmatig geüpdatet worden. U moet daarbij zelf nakijken of er een update is en die dan laten uitvoeren. Bij WordPress is dat niet het geval. Dankzij het onderhoudsvriendelijke CMS vinden die updates automatisch plaats. Zo blijft uw systeem up-to-date en beveiligd tegen lekken en bugs.

Laat uw website op maat met WordPress bouwen

U kan ook zelf van het gebruikscomfort van WordPress als CMS genieten. Laat uw website door BREEX Salesmakers volledig op maat bouwen. Voordat wij aan de slag gaan, zitten wij graag met u samen om uw wensen en noden te bespreken. Om uw website te bouwen, houden wij ook rekening met uw merkidentiteit. Heeft u interesse in onze diensten? Contacteer ons dan zeker en plan een vrijblijvende afspraak in.

Wilt u de mogelijkheden van uw nieuwe website of webshop bespreken?

Een webshop laten bouwen?

Uw product in de spotlight zetten? Naast websites leggen wij ons toe op webshops, waarvoor we ook WordPress gebruiken. Op die manier zal u uw webshop zelf kunnen beheren waar nodig. Op basis van de gespecialiseerde plugin WooCommerce kan u uw webshop eenvoudig aan uw website koppelen. Meer weten? Stuur ons dan gerust een bericht.