Adverteren op Google of op sociale media

De laatste jaren is online adverteren uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van elke uitgebreide marketingstrategie voor ondernemingen. Dankzij haar brede inzetbaarheid en precieze targeting biedt online advertising aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele reclamemethoden.

Ongeacht de grootte van uw bedrijf, van startups tot grote bedrijven, kan online adverteren zeer nuttig zijn bij het opbouwen van naamsbekendheid, het verhogen van de omzet en het stimuleren van inkomsten.

In deze blog, zullen we ons verdiepen in de verschillende soorten van online advertenties, de voordelen van elk, en bieden begeleiding bij het creëren van een effectieve online advertentiecampagne die is afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen.

Heeft u hulp nodig bij het opzetten van een doeltreffende advertentiecampagne? Of wilt u meer weten over online adverteren? Twijfel niet om het team van BREEX Salesmakers te contacteren. Wij zijn steeds bereid u verder te helpen.

Online advertenties

Hoewel online adverteren tijd en geld kost, is het zeker een doeltreffende manier om uw website of webshop te promoten. U kan hiermee bijvoorbeeld een specifieke doelgroep of regio targeten. Net als voor de organische berichten die u op uw socialemedia accounts post, zijn er een aantal factoren waar u op moet letten bij het opstellen van uw online advertenties:

Budget

Als u start met Social Media of Google advertenties is het belangrijk om een budget vooraf af te bakenen. Een degelijke campagne hoeft niet al te veel te kosten als u deze correct invoert. U voert hiervoor een dagelijks of maandelijks budget in en vermijdt zo onaangename verassingen aan het einde van uw advertentiecampagne. U heeft dus zelf de volledige controle over uw budget.

Door uw online advertenties in te stellen zodat ze relevant zijn, een aantrekkelijk imago uitstralen en uw doelpubliek duidelijk is, zorgt u ervoor dat de prijs voor uw campagne minder hoog zal liggen.

Landingspagina

investeert heel wat tijd en geld in het opmaken van doeltreffende advertentiecampagnes. Door een specifieke landingspagina toe te voegen aan uw website kan u ervoor zorgen dat uw klanten gemakkelijker kunnen overgaan tot actie. Uw doeltreffende campagnes combineren met een gebruiksvriendelijke landingspagina kan er dus voor zorgen dat u meer conversies zult binnenhalen. Dit is uiteindelijk toch ook het doel van uw advertentiecampagne.

Variatie in uw advertenties

Advertentiemoeheid is een probleem dat voorkomt wanneer uw prospecten te vaak dezelfde advertentie tegenkomen. Ze zijn deze dan ook beu gezien. Advertentiemoeheid is een werkelijk probleem dat ondernemingen ondervinden. Vermijd dit probleem door variatie in uw campagnes te brengen. Variatie in uw campagnes garandeert dat uw onderneming in de spotlight blijft zonder deze saai of repetitief te laten overkomen.

Kwalitatief beeldmateriaal

Net als voor organische campagnes is kwalitatief beeldmateriaal van cruciaal belang om de best mogelijke resultaten uit uw advertentiecampagne te bekomen. Het gebruik van hoogwaardige en scrol-stoppende afbeeldingen is een geweldige manier om de aandacht van uw publiek te trekken. Advertenties (vooral op sociale media) die met sterk beeldmateriaal gepaard gaan, hebben immers tien keer meer kans op betrokkenheid.

Google Ads campagne

Adverteren op Google

Als ’s werelds grootste zoekmachine is Google een fundamenteel platform voor ondernemingen die online willen adverteren voor hun producten of diensten. Met Google Ads kunnen bedrijven advertenties maken en weergeven op de resultatenpagina’s van de zoekmachine, YouTube en miljoenen websites op het internet.

Voordelen van adverteren op Google

Gericht adverteren

Met Google Ads kunnen bedrijven hun advertenties richten op specifieke geografische locaties, talen en demografische gegevens, zodat hun advertenties steeds het juiste doelpubliek op het gewenste moment bereiken.

Kosteneffectief

Met Google Ads betalen ondernemingen uitsluitend wanneer iemand op hun advertentie klikt. Dit betekent dat bedrijven een budget voor hun advertentiecampagne kunnen instellen en hun kosten effectief kunnen beheren.

Meetbare resultaten

Google Ads biedt ondernemingen waardevolle gegevens over de prestaties van hun advertentiecampagne, zoals doorklikpercentages, conversiepercentages en andere relevante statistieken. Hierdoor kunnen bedrijven hun ROI volgen en hun campagnestrategieën hierop bijstellen.

Groot bereik

Omdat Google wereldwijd de grootste zoekmachine is, kunnen bedrijven een ruim aantal gebruikers bereiken met hun advertenties.

Doeltreffende Google Ads-campagnes opzetten

Stel uw advertentiedoelen op

Voordat u uw Google Ads campagne opzet, is het essentieel om uw advertentiedoelen te bepalen. Wilt u meer websiteverkeer, meer verkopen of leads genereren? Uw advertentiedoelen bepalen uw advertentietekst, targeting en budget.

Kies de juiste zoekwoorden

Trefwoorden zijn de basis van uw Google Ads campagne. Kies zoekwoorden die relevant zijn voor uw onderneming en doelpubliek. Maak gebruik van de zoekwoordplanner van Google om zoekwoorden met een hoog zoekvolume te onderzoeken en te identificeren die betaalbaar en relevant zijn voor uw onderneming.

Schrijf aantrekkelijke advertentieteksten

Uw advertentietekst is cruciaal voor het succes van uw Google Ads-campagne. Maak overtuigende advertentieteksten die inspelen op de behoeften en interesses van uw doelpubliek en gebruik calls-to-action die gebruikers aanzetten tot actie.

Optimaliseer uw landingspagina’s

Zodra een gebruiker op uw advertentie klikt, moet hij op een pagina terechtkomen die relevant is voor de advertentie waarop hij heeft geklikt. Zorg ervoor dat uw landingspagina’s geoptimaliseerd zijn voor conversies en gebruiksvriendelijk zijn.

Volg en pas uw campagne aan

Controleer tot slot regelmatig uw Google Ads campagne om uw prestaties te volgen en uw advertentieteksten, targeting en budget hieraan bij te sturen.

Kortom, adverteren op Google is een krachtig instrument voor ondernemingen die hun doelpubliek willen bereiken en online resultaten willen boeken. Door de aanvullende tips en tricks in onze blog over SEA te raadplegen, kunnen ondernemingen doeltreffende Google Ads-campagnes opzetten die meetbare resultaten opleveren en hun ROI maximaliseren.

U kan er ook voor kiezen uw Googe Ads-campagnes door ons te laten opzetten. Bij BREEX Salesmakers zijn wij bereid uw concurrenten te analyseren en een uitgebreid zoekwoordenanalyse uit te voeren, zodat wij de best mogelijke advertenties kunnen opzetten. Neem alvast contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Adverteren op sociale media

Sociale media is uitgegroeid tot een integraal onderdeel van ons dagelijks leven, waardoor het een even essentieel platform voor bedrijven om hun producten en diensten te adverteren. Vergelijkbaar met Google Ads, kunnen bedrijven met sociale media advertenties een breed publiek aanspreken en zich met precisie richten op specifieke demografische groepen.

Voordelen van socialemedia-advertising

Gerichte advertenties

Sociale media platformen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn stellen bedrijven in staat om hun advertenties te richten op specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en locatie.

Kosteneffectief

Social media reclame kan meer kosteneffectief dan traditionele reclame-methoden, waardoor bedrijven een breder publiek te bereiken met inachtneming van de kosten.

Meetbare resultaten

Door middel van social media advertising krijgen bedrijven inzicht in de resultaten van hun advertentiecampagnes, zoals impressies, kliks, conversies en andere meetgegevens. Hierdoor kunnen bedrijven hun ROI bijhouden en hun campagnes aanpassen om betere resultaten te behalen.

Naamsbekendheid

Social media advertising kan bedrijven helpen hun naamsbekendheid te vergroten en een nieuw publiek te bereiken, waardoor groei en succes op lange termijn worden gestimuleerd.

Effectieve socialemedia-advertentiecampagnes creëren

Stel uw advertentiedoelen vast

Voordat u uw socialemedia-advertentiecampagne maakt, is het essentieel om uw advertentiedoelen te bepalen. Wilt u meer websiteverkeer, meer verkopen of leads genereren? Uw advertentiedoelen bepalen uw advertentietekst, targeting en budget.

Kies het juiste platform

Elk social media platform heeft unieke kenmerken en demografie. Kies het platform dat aansluit bij uw doelgroep en reclamedoelstellingen.

Maak opvallende advertentiecreaties

Gebruikers van sociale media worden overspoeld met content, waardoor het essentieel is om opvallende advertenties te maken. Gebruik afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit en zorg ervoor dat uw advertentietekst boeiend is en de aandacht trekt.

Richt u op het juiste publiek

Gebruik de targetingopties van social media platformen om uw doelgroep nauwkeurig te benaderen. Dit zal ervoor zorgen dat uw advertenties worden gezien door gebruikers die hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw product of dienst.

Test en optimaliseer uw campagne

Social media advertising is geen one-size-fits-all oplossing. Test verschillende advertentiemogelijkheden, targetingopties en berichten om te zien wat het beste werkt voor uw publiek. Gebruik de gegevens die door sociale media platformen ter beschikking zijn gesteld om uw campagne te optimaliseren en betere resultaten te bereiken.

Kortom, social media advertenties zijn een doeltreffend instrument voor ondernemingen die hun doelgroep willen bereiken en online resultaten willen boeken. Door doeltreffende advertenties aan te maken en ze te optimaliseren met behulp van de beschikbare tools, kan u de gewenste resultaten van uw campagne bereiken.

Kiezen tussen Google of sociale media voor advertenties

Door te adverteren via Google en via sociale media kunnen bedrijven hun doelpubliek te bereiken en hun advertentiedoelen te bereiken. Hoewel beide platforms unieke voordelen en uitdagingen bieden, hangt de keuze tussen hen grotendeels af van de specifieke behoeften van de onderneming en het doelpubliek dat ze willen bereiken.

Hieronder volgen enkele belangrijke verschillen tussen Google advertising en social media advertising:

Zoekintentie versus sociale intentie

Google advertising richt zich op gebruikers die actief zoeken naar producten of diensten die gerelateerd zijn aan de zoekwoorden in de zoekopdracht. Social media advertising daarentegen spreekt gebruikers aan op basis van hun interesses, gedrag en demografische gegevens.

Plaatsing van advertenties

Google-advertenties verschijnen op de pagina’s met zoekresultaten van Google, YouTube en miljoenen websites over het hele web, terwijl advertenties voor sociale media enkel op socialemediakanalen als Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter verschijnen.

Advertentieformaat

Google Ads zijn er in verschillende formaten, waaronder zoekadvertenties, displayadvertenties en videoadvertenties. De advertenties voor sociale media bestaan uit verschillende formaten, waaronder beeldadvertenties, videoadvertenties, carrouseladvertenties en stories.

Kosten

De kosten van adverteren op Google kunnen variëren afhankelijk van de zoekwoorden, het advertentieformaat en de concurrentie voor de advertentieruimte. In tegenstelling is dit bij sociale media meestal voordeliger, waardoor bedrijven een breder publiek kunnen bereiken zonder de kosten te overschrijden.

Targeting opties

Zowel Google als social media advertising bieden geavanceerde targeting opties, maar de focus van targeting verschilt. Met Google Ads kunnen bedrijven zich richten op basis van zoekwoorden, locatie en apparaattype. Social media advertising biedt meer geavanceerde targetingopties, zoals interesse targeting, lookalike targeting en custom audience targeting.

Metriek van advertentieprestaties

Google Ads biedt gegevens over statistieken zoals doorklikpercentages, conversiepercentages en kosten per klik. Bij social media bieden reclamecampagnes gegevens over impressies, klikken, betrokkenheid en conversiepercentages.

Ten slotte moet het besluit om te kiezen tussen Google advertising en social media advertising gebaseerd worden op de specifieke doelstellingen en behoeften van het bedrijf. Beide platformen bieden unieke voordelen en uitdagingen, met als gevolg dat bedrijven moeten overwegen welk platform het beste aansluit bij hun doelpubliek en advertentiedoelstellingen.

Lanceer een doeltreffende advertentiecampagne

Heeft u hulp nodig om een doeltreffende advertentiecampagne op Google of sociale media te lanceren? Voor beide soorten advertentiecampagnes kan u op de uitgebreide expertise en ervaring van BREEX Salesmakers rekenen. Contacteer ons gerust. Tijdens een vrijblijvend introductiegesprek bespreken we de mogelijkheden en beantwoorden we al uw vragen.