Waarom een ERP-systeem gebruiken?

Wat is ERP?

Enterprise Resource Planning, of afgekort ERP, betekent zoveel als een softwarepakket gebruiken om verschillende bedrijfsprocessen te automatiseren. Die ERP-software verzamelt alle informatie over uw verschillende bedrijfsafdelingen in een centraal overzicht.

Aangezien elke onderneming anders is, bestaan er heel wat ERP-systemen die gepersonaliseerd kunnen worden. Zo kan u de gepaste software voor uw sector vinden. U kan aan de hand van ERP-software onder meer uw handel, human resources, financiën, productie en toeleveringen beheren. Door die processen te digitaliseren en te automatiseren, garandeert een ERP-systeem een efficiëntere workflow.

Bent u geïnteresseerd in een ERP-systeem? Plan dan een kennismakingsgesprek in met BREEX Smartworks. Wij beantwoorden graag al uw vragen en verlenen u gericht advies.

Waarom een ERP-systeem gebruiken?

Helaas is er nog geen oplossing voorhanden om al uw bedrijfsprocessen te automatiseren. ERP-technologie biedt echter steeds meer mogelijkheden om die processen samen te brengen. Zo kan u daarmee uw workflow optimaliseren.

Hieronder hebben wij voor u drie opties opgelijst om uw bedrijfsprocessen te verbeteren aan de hand van een ERP-systeem:

  1. Prestaties bevorderen

    Doordat sommige oplossingen van AI gebruikmaken, kan u diepgaande inzichten in uw operationele prestaties verkrijgen. U krijgt daarbij ook suggesties om die te bevorderen.

  2. Sneller actie ondernemen

    Door data en processen te verenigen, krijgen werknemers een duidelijker beeld van hun werk. Ze kunnen zo flexibeler werken en sneller actie ondernemen.

  3. Flexibel zijn

    De meeste ERP-systemen zijn ontworpen om met uw onderneming mee te groeien. Daarnaast kunnen ze storingen en marktverschuivingen detecteren, waardoor u proactief een oplossing kan uitdenken.

De software kan van pas komen als uw huidige systeem niet meer volstaat of niet met uw onderneming kan evolueren. Verder kan de software meerdere systemen vervangen en nuttig zijn als u niet meer aan de verwachtingen van uw klanten voldoet. Zo blijft u steeds een stap voor op uw concurrenten.

Het is belangrijk om de juiste bedrijfssoftware te kiezen. Omdat elk ERP-systeem verschillende functies heeft, is de keuze cruciaal om het beste uit uw onderneming te kunnen halen. Bij BREEX Smartworks staan wij u dan ook graag bij om het efficiëntste pakket voor uw bedrijf te vinden. U kan ons gerust contacteren voor een persoonlijk adviesgesprek.

ERP systeem gebruiken

Uw ERP-systeem implementeren

Om alle voordelen van een ERP-systeem te kunnen ervaren, is het essentieel om die goed te implementeren. Als eerste stap dient u de geschikte software te selecteren. Door bepaalde criteria zoals uw budget, de schaalbaarheid, de gebruiksvriendelijkheid en de capaciteiten van de software te analyseren en te vergelijken kan u achterhalen welke software aan uw behoeften voldoet en dus het geschiktst voor uw onderneming is.

Eens u een softwareprogramma gekozen hebt, kan u het in uw processen integreren. Dat kan u doen door uw oude software te vervangen. Anderzijds kan u ervoor opteren om de nieuwe software aan de oude te koppelen. Zo kan u de capaciteiten van beide softwaresystemen benutten om een optimaal resultaat te behalen.

BREEX Smartworks staat voor u klaar om uw nieuwe software voor u te installeren. Door middel van een uitgebreide training laten we u het uiterste uit ons systeem halen. Een kwalitatieve service is namelijk ons handelsmerk! Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat is het verschil tussen ERP & CRM?

Er zijn talloze softwaresystemen waaruit u als ondernemer kan kiezen. Elk van die programma’s heeft zijn pluspunten en kan nuttig zijn om te implementeren. Als u een nieuw softwareprogramma uitzoekt, is het dus aangewezen om de verschillen tussen de bestaande systemen te kennen om te bepalen welke software het best aan uw noden beantwoordt.

Om uw onderneming efficiënter te maken, heeft u de keuze tussen twee afzonderlijke systemen: ERP-software (of Enterprise Resource Planning) of een CRM-systeem (of Customer Relationship Management systeem). We geven u graag wat uitleg over CRM-systemen, zodat u met kennis van zaken kan beslissen.

Een CRM-systeem helpt u uw relaties en contacten te beheren in één gecentraliseerde database. Met CRM kan u de processen binnen klantenbeheer standaardiseren en automatiseren. Deze bedrijfssoftware heeft als doel om uw klantrelaties (waaronder de communicatie met de klant) te bevorderen.

Vaak is CRM een onderdeel van een ERP-systeem. U hoeft dus niet noodzakelijk voor slechts één van de twee softwaresystemen te gaan. Gecombineerde software kan de data uit uw klantenbeheer immers aan andere afdelingen of functionaliteiten koppelen.

Wilt u meer informatie over ERP-systemen?

Waarom het ERP-systeem Easybox?

Bent u op zoek naar een manier om uw kosten te verlagen, uw inkomsten te verhogen en uw administratieve bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen? Met Easybox beschikt u over een tool om uw workflow te verbeteren en de eerste stap naar digitalisering en automatisering te zetten. Deze automatisering zorgt ervoor het risico op menselijke fouten te verkleinen. 

Dankzij onze flexibele ERP-dienst kunnen ondernemingen hun personeel, hun financiën en hun support chains beter beheren. Zo kunnen zij hun processen vereenvoudigen en automatiseren, hun kosten verminderen en hun inkomsten doen stijgen. Het doel van Easybox is niet alleen om kleine en middelgrote bedrijven te helpen groeien, maar ook om met hen mee te groeien. Zo blijft het ERP-pakket steeds de geschikte softwareoplossing voor uw onderneming.

Aan de hand van een uitgebreide training en een ongeëvenaarde service staat Easybox altijd klaar voor haar klanten. Via een samenwerking met ons kan u uw professionele doelen als ondernemer sneller bereiken.

Wil u meer weten over de functionaliteiten van Easybox of de voordelen die aan onze tool gekoppeld zijn? Stuur ons dan zeker een bericht. Wij beantwoorden met plezier al uw vragen.

Heeft u interesse in Easybox als ERP-systeem?

Conclusie

Om uw workflow te optimaliseren, kan u voor een aangepast ERP-systeem gaan. Die digitaliseert en automatiseert uw bedrijfsprocessen. Aangezien er geen overkoepelend systeem op de markt is om alle processen te verbeteren, bestaan er heel wat ERP-systemen met elk hun eigen functionaliteiten.

Zo is er onder meer ERP-software met CRM-functies om uw klantenbeheer te automatiseren en met andere diensten te verbinden. Het is cruciaal om alle opties te vergelijken en de gebruiksvriendelijkste voor uw onderneming te selecteren.

BREEX Smartworks heeft de flexibele ERP-software Easybox als troef. Daarmee willen wij uw bedrijf helpen te groeien. Als leverancier installeren wij de software voor u en geven wij u daarbij een uitgebreide opleiding. Daarnaast kan u op onze onberispelijke service rekenen als u vragen heeft. Dankzij onze ERP-diensten kan u uw professionele doelen makkelijker bereiken.

Wil u meer informatie over ERP-systemen of specifiek over Easybox? Geef ons dan een seintje. Wij zitten graag met u samen om de mogelijkheden te bespreken.