Welke soorten ERP-systemen bestaan er?

Bent u op zoek naar een hulpmiddel om de productiviteit van uw onderneming te verhogen? Dan is een ERP-systeem of Enterprise Resource Planning misschien wel de ideale oplossing. Zo’n softwarepakket helpt u uw bedrijfsprocessen te digitaliseren en te automatiseren.

Elke onderneming is anders en vereist een aangepast ERP-systeem. Er bestaat dan ook een uitgebreid aanbod aan systemen die elk op hun eigen manier bedrijfsprocessen automatiseren. Om de keuze voor u te vergemakkelijken, vergelijken wij voor u de verschillende opties. U kan bij ons terecht voor gepersonaliseerd advies op maat. Contacteer ons vandaag nog om een adviesgesprek in te plannen.

Soorten ERP-systemen

Om de talloze ERP-systemen te kunnen vergelijken, delen we die op in verschillende soorten. Daarbij kijken we naar hoe die geïnstalleerd worden. We onderscheiden vier verschillende types: gehost, cloudgebaseerd, on-premises of hybride.

 • Gehost

  Als u voor een gehost ERP-systeem kiest, bent u zelf in het bezit van de software. De servicediensten daarentegen worden verhuurd. U kan gegevens lokaal op externe servers opslaan. U kan er zelf aanpassingen mee aanbrengen om complexe of individuele bedrijfsprocessen in kaart te brengen. De service an sich wordt in samenspraak met de provider, de serverhost en de onderneming gedefinieerd.

 • Cloud

  Bij een cloudgebaseerd ERP-systeem zijn de hard- en software eigendom van de cloudoperator. Gegevens worden automatisch in de cloud opgeslagen. Toch kan u daarvoor ook een externe server gebruiken. Zulke softwarepakketten kunnen slechts in geringe mate aangepast worden. Hoewel hun aankoopprijs vaak lager is, zijn er hogere servicekosten aan verbonden. Die service wordt door de cloudoperator geleverd en wordt maandelijks gecompenseerd.

 • On-premises

  Met een on-premises ERP-systeem beheert uw onderneming zowel de hard– als software, waarbij de opslag lokaal plaatsvindt. In tegenstelling tot cloudgebaseerde softwarepakketten is het systeem duurder om aan te schaffen en liggen de servicekosten ervan lager. U kan de software naar believen aan complexe of individuele werkprocessen aanpassen. Zo kan u die eenvoudig digitaliseren en automatiseren. Ook hier wordt de service in overleg met de leverancier bepaald.

 • Hybride

  Hybride ERP-systemen combineren elementen van cloudgebaseerde en on-premises systemen. Ze nemen dan ook de voor- en nadelen van beide softwarepakketten over. Let wel op dat u uw gegevens niet altijd standaard tussen de verschillende infrastructuren kan overzetten.

Bij BREEX Smartworks vergelijken we de bestaande ERP-systemen voor u, zodat wij u gericht kunnen adviseren over welk het beste bij uw onderneming past. Stuur ons gerust een bericht als u meer informatie wenst.

MYBREEX als ERP systeem

De grootte van uw bedrijf

Behalve de installatie zijn er nog andere factoren waarmee u best rekening houdt als u ERP-systemen vergelijkt. De behoeftes van kleine ondernemingen en grote bedrijven lopen immers niet gelijk. De omvang van uw onderneming speelt dus ook een belangrijke rol.

Start-ups & eenmanszaken

Bedrijven die onder deze categorie vallen, zullen waarschijnlijk eenvoudige software nodig hebben. Die hoeft slechts een beperkt aantal functionaliteiten te omvatten. Door voor een basispakket te gaan, kan u bovendien heel wat kosten besparen.

Kleine ondernemingen

Net als bij start-ups en eenmanszaken hebben kleine ondernemingen meestal genoeg aan een paar functionaliteiten in hun softwarepakket. Daarom kiezen ze doorgaans voor een cloudgebaseerde oplossing. Die is aanzienlijk voordeliger om aan te kopen.

Kmo’s

Binnen kmo’s is er regelmatig nog ruimte voor digitalisering. Zulke bedrijven kunnen dus baat hebben bij een degelijk ERP-systeem.

Grote bedrijven

Ten slotte gaan grote bedrijven gemiddeld voor ERP-systemen met een uitgebreid aanbod aan functionaliteiten. De softwarepakketten moeten door meerdere personen tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.

De sector van uw bedrijf

Van ngo’s tot nutsbedrijven, elke sector heeft een eigen ERP-systeem nodig. U zal dan ook zien dat digitalisatieoplossingen vaak op een specifieke sector gebaseerd zijn. Het team van BREEX Smartworks zit graag met u samen om uw behoeften te bespreken. Zo kunnen wij u adviseren om een geschikt systeem te selecteren.

Heeft u interesse in een ERP-systeem?

MYBREEX als ERP-systeem

In het uitgebreide aanbod aan ERP-systemen is MYBREEX een ware koploper. Ons totaalpakket, bestaande uit hard-, software en service, digitaliseert uw bedrijfsadministratie en -facturatie.

Door bedrijfsprocessen te centraliseren, krijgt u een duidelijk inzicht in uw administratie en facturatie. Met onze ERP-software kan u beide altijd en overal beheren. U kan ons onlineplatform daarenboven aan heel wat externe apps koppelen. Zo is het niet alleen de ideale oplossing voor ondernemers, maar ook voor apothekers, garages, bouwbedrijven en accountants.

Vergeet nooit meer facturen en mis geen inkomsten. Door voor MYBREEX te kiezen, verbetert en versnelt u uw facturatie- en administratieproces. Interesse in de mogelijkheden van MYBREEX? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan inclusief een uitgebreide demo. Zo ligt uw gepersonaliseerde ERP-systeem binnen handbereik.

Easybox als ERP-systeem

Naast MYBREEX kan u voor Easybox opteren. Dat unieke en veelzijdige platform helpt u om uw kleine of grote bedrijf te digitaliseren. In de vorm van een gebruiksvriendelijke app is ons systeem uitermate tijd- en kostenbesparend. Zo kan u eenvoudig uw banktransacties, betalingen, facturen en bedrijfsdocumenten beheren – zowel op uw computer als mobiel. Onze schaalbare tool komt ondernemers én accountants ten goede. Als u meer informatie over Easybox wil, kan u alvast een vrijblijvende demo aanvragen.

Wil u zich laten adviseren om een ERP-systeem voor uw onderneming te kiezen?

Advies op maat

Heeft u interesse in een kwalitatief ERP-systeem om uw bedrijfsprocessen te digitaliseren en te automatiseren? Houd dan rekening met de installatie ervan en de grootte van uw onderneming. Ook de sector waarin die actief is, speelt mee. BREEX Smartworks vergelijkt voor u de verschillende ERP’s om u gericht te kunnen bijstaan. Geef ons alvast een seintje als u advies wenst te ontvangen.