De voordelen van uw bedrijf te digitaliseren

Wat betekent digitalisering?

Digitalisatie kent haar oorsprong in informatie digitaliseren. Denk aan documenten inscannen, waarbij fysieke data in digitale nullen en enen worden omgezet. Zo worden die zonder dataverlies overgedragen. We verstaan digitalisering hier als een neutrale, technische term.

Tegenwoordig wordt digitalisatie ook anders gedefinieerd. Het concept is namelijk de term die gebruikt wordt om processen te digitaliseren. We spreken vaak over digitalisatie als bedrijfsprocessen verbeteren, waardoor het woord een positieve connotatie gekregen heeft.

Facturatie is een goed voorbeeld om beide definities te kunnen onderscheiden. Zo spreken we niet alleen over digitale data als een factuur opgemaakt wordt aan de hand van een programma zoals Word of Excel, maar ook als een factuur in pdf-formaat gescand wordt. Daarnaast kan u uw facturatieproces digitaliseren door uw facturen automatisch via facturatiesoftware te laten opmaken en uitsturen.

In dit artikel lichten we toe hoe processen te digitaliseren. Als u achteraf nog vragen over digitalisering heeft, kan u ons gerust een seintje geven. Bij BREEX Smartworks geven we u snel een passend antwoord en staan we u graag bij om uw onderneming te digitaliseren.

Redenen om te digitaliseren

Aangezien de maatschappij steeds digitaler wordt, is digitalisering een onvermijdelijke stap voor elke organisatie en onderneming om competitief te zijn en zich te kunnen ontwikkelen. Verder bestaan er nog heel wat andere redenen om uw onderneming of organisatie te laten digitaliseren:

 • Meer klantenwerving

  Door te digitaliseren, opent u nieuwe kanalen voor klantenwerving. U heeft dan andere wegen om uw doelpubliek aan te spreken en uw naambekendheid te verbeteren. In tegenstelling tot uw personeel zijn die kanalen 24/7 beschikbaar.

 • Verbeterde besluitvorming

  Uw processen digitaliseren, kan tot duidelijkere inzichten en data leiden. Daardoor kan u met kennis van zaken uw besluiten vormen en communiceren.

 • Innovatie

  In een wereld die constant evolueert, is het onontbeerlijk om te innoveren om met uw doelpubliek en uw concurrentie mee te blijven. Dankzij digitalisatie blijft u gemakkelijker up-to-date met evoluties.

 • Beter teamwork

  Door data te automatiseren en te centraliseren, worden die toegankelijker. Zo kan u via digitalisering met meerderen aan dezelfde documenten werken en gerichter communiceren. U kan onder meer vanop afstand overleggen en beperkt informatieverlies.

 • Thuiswerk wordt mogelijk

  Er wordt steeds meer voor thuiswerk gekozen – een werkwijze die zonder digitalisering ondenkbaar zou zijn. Door uw data overal en altijd beschikbaar te maken, kan uw personeel van thuis uit actief zijn.

Het is echter belangrijk om een duidelijke digitalisatiestrategie op te zetten om het beste uit uw digitale transformatie te kunnen halen. Zo is het essentieel te bepalen in welke mate digitalisering voor uw organisatie of onderneming interessant kan zijn en welke systemen daarvoor gemaakt zijn.

MYBREEX facturatiesoftware

Wat kan u doen om te digitaliseren?

Digitalisering biedt eindeloos veel mogelijkheden. Die zijn bovendien complementair, waardoor u die gemakkelijk kan combineren om goede resultaten te behalen. We delen die functionaliteiten op in het ABC-model: Aanbod, Bedrijfsvoering en Commercie. U kan daarbij zelf bepalen welke opties het zinvolste zijn voor uw onderneming.

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden opgesomd van digitale oplossingen die binnen het ABC-model passen:

Aanbod

Uw aanbod zijn de producten of de diensten die u aan uw klanten aanbiedt. Daarbij moet u zeker rekening houden met de interesses van uw doelpubliek. U kan uw aanbod digitaliseren door:

 • Een website of webshop te laten bouwen om uw producten of diensten te promoten en te verkopen.
 • Een online dienstverlening te verschaffen. Zo kan u een online seminarie organiseren of een digitale meeting met uw (potentiële) klanten inplannen.

Bedrijfsvoering

We spreken hier over alle bedrijfsprocessen en activiteiten die vaak veel tijd innemen. Digitalisatie en automatisatie zullen dus zeker van pas komen.

 • Administratie- of facturatiesoftware kan het facturatieproces van opstellen, uitsturen en opvolgen vereenvoudigen.
 • Een cloudservice centraliseert alle informatie binnen uw bedrijf en is altijd en overal beschikbaar.

Commercie

Onder commercie verstaan we de verkoop van een product of dienst. Daaronder vinden we naast de actuele verkoop marketing terug.

 •         Met een CRM-systeem of Customer Relationship Management-systeem krijgt u een beter inzicht in uw klantenbeheer.
 •         Aan de hand van een online marketingstrategie kan u nieuwe prospecten of huidige klanten aanspreken en overtuigen om voor uw onderneming te kiezen. U kan daarvoor e-mailmarketing, sociale media, uw website of nog andere media inzetten.

Sommige van voorgaande oplossingen vallen onder meerdere categorieën van het ABC-model. Zo kan een webshop voordelig zijn voor zowel aanbod als commercie. Heeft u advies nodig over welke elementen bij uw onderneming zouden passen? Plan dan zeker een vrijblijvend adviesgesprek in.

Wil u advies over het digitaliseren van uw onderneming?

De voordelen van digitalisatie

Door één of meerdere digitalisatieoplossingen uit het bovenstaande ABC-model in uw onderneming te implementeren, kan u van de bijkomende voordelen genieten. Wat uw onderneming of organisatie ook doet, u zal dankzij digitalisering van het volgende profiteren:

 • Tijdswinst & kostenbesparing

  Digitalisatie gaat vaak gepaard met automatisatie. Daarnaast brengt het proces overzicht met zich mee. Zo heeft u onder andere minder tijd nodig voor opzoekwerk of eindeloze administratie.

 • Altijd & overal beschikbaar

  Doordat uw data en processen digitaal gecentraliseerd zijn, kunnen uw medewerkers en uzelf die overal en altijd raadplegen en bewerken. Van efficiënter werken gesproken!

 • Verbeterde communicatie

  Digitalisatie is voordelig voor zowel uw interne als uw externe communicatie. U laat uw werknemers eenvoudiger onderling en met u communiceren zonder dat er informatie verloren gaat. Verder kan u, met een beter inzicht, gerichter met uw klanten communiceren. U kan daarbij ook een groter en specifieker doelpubliek aanspreken.

 • Veilig & up-to-date

  Door uw informatie te digitaliseren, loopt u minder kans op verlies of diefstal. De meeste systemen zijn gebouwd met een intern veiligheidssysteem en worden regelmatig geüpdatet om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Digitale systemen verhogen evengoed uw online privacygevoel.

 • Minder risico op fouten

  Zoals de uitspraak zegt: “Fouten maken is menselijk”, maar door uw processen te automatiseren, vermindert u het risico op fouten omdat u uw gegevens sneller kan controleren. Bovendien kan u met een computer complexe data behandelen, zodat u de informatie beter kan visualiseren of toepassen.

 • Ecologisch

  Ten slotte is digitalisatie duurzaam. We gebruiken steeds minder printers en papier, wat uw workflow optimaliseert en de planeet ten goede komt.

Kies voor BREEX Smartworks

Overweegt u de eerste stap naar digitalisering te zetten? Dan bent u bij BREEX Smartworks aan het juiste adres. Wij bieden u twee opties aan om uw administratie en facturatie te digitaliseren en te automatiseren, zodat u tijd en geld kan besparen.

Enerzijds kunnen wij u MYBREEX aanbevelen. Dat is een hoogwaardig programma waarmee u als ondernemer een beter inzicht in uw administratie en facturatie krijgt. U kan dat online platform aan externe apps zoals Mollie of Car-Pass koppelen.

Anderzijds kan u voor Easybox kiezen. Die veelzijdige webapp helpt u uw banktransacties, betalingen, facturen en bedrijfsdocumenten eenvoudiger te monitoren. Onze ERP-dienst is de ideale troef om de productiviteit van zowel kleine als grote ondernemingen te verbeteren.

Om u de beste oplossing te kunnen aanreiken, kan u bij BREEX Smartworks een totaalpakket van software, hardware en support verkrijgen. Zo combineren wij onze softwarepakketten met een ijzersterke server en leveren wij een onberispelijke service. Daarbovenop kan u bij ons zusterbedrijf BREEX Salesmakers terecht voor een kwalitatieve website of webshop op maat van uw onderneming. Contacteer ons vrijblijvend als u meer informatie over onze digitalisatieoplossingen wenst.

Heeft u hulp nodig om uw onderneming te digitaliseren?

Digitaliseer uw onderneming

Uw bedrijfsprocessen digitaliseren, heeft heel wat pluspunten. De verschillende manieren om dat te doen, onderscheiden we in het ABC-model. Door de stap naar digitalisatie te zetten, kan u onder meer uw besluitvorming en teamwerk verbeteren. U zal ook beter met uw klanten en medewerkers kunnen communiceren, eender waar uw gegevens kunnen raadplegen en tijd en kosten besparen. Twijfel niet langer en digitaliseer uw onderneming met onze hulp!

Bent u geïnteresseerd in een verdere toelichting? Dan staan wij u bij van advies tot installatie. U kan vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Wij komen graag bij u langs om uw digitale toekomst in te luiden.