Verkoop via Facebook & Instagram Shopping

De invloed van sociale media neemt elke dag toe. In de afgelopen 20 jaar zijn sociale media uitgegroeid tot de belangrijkste bron van informatie voor een enorm percentage van de wereldbevolking. Daardoor worden meningen, keuzes en overtuigingen over eender welk onderwerp beïnvloed.

Connectiviteit is een van de belangrijkste voordelen van sociale media omdat ze gebruikers altijd en overal met elkaar verbinden. Informatie kan wereldwijd worden verspreid, waardoor mensen eenvoudig met elkaar kunnen communiceren. Dat resulteert in globale relaties.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer ondernemingen, van eenmanszaken tot internationale bedrijven, op de verschillende socialemediakanalen actief zijn. En dat niet alleen om hun producten en diensten te promoten via socialemediacampagnes, maar sinds een aantal jaar ook om die werkelijk te verkopen.

Wil u uw producten gemakkelijker aan de man kunnen brengen? Dan zijn Facebook en/of Instagram Shopping misschien wel de ideale oplossing voor uw onderneming. Vraag nu alvast gepersonaliseerd advies aan bij BREEX Salesmakers en ga binnenkort van start.

Facebook Shops

Facebook Shops kunnen een geweldig hulpmiddel zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar innovatieve online verkooptechnieken. Met Facebook Shops kunnen klanten nu rechtstreeks fysieke producten kopen vanuit de Facebookapp in plaats van zich een weg te hoeven banen door verschillende tabbladen.

Facebook Shops zijn beschikbaar voor bedrijven over de hele wereld. De installatie ervan is eenvoudig, snel en gratis. Als u een bedrijfsaccount op Facebook heeft, neemt u bestaande productcollecties over van uw webshop of maakt u zelf collecties aan via Commerce Manager. Zodra de lay-out van uw webwinkel volledig is aangepast, is die klaar om gepubliceerd te worden.

Facebook en Instagram Shopping

Instagram Shopping

Met Instagram Shopping kan u uw productcatalogus in uw Instagramprofiel integreren. Daardoor kan u uw producten rechtstreeks bij Instagramgebruikers promoten via posts, stories, in de Explorepagina en in een aangepaste Shoppagina op uw profiel.

U kan ook Instagram Shoppingproducten in uw berichten taggen, op dezelfde manier waarop u een vriend zou taggen. Zo wordt een pictogram van een winkelmandje aan uw foto toegevoegd. Wanneer volgers dan de foto aanklikken, kunnen ze de prijzen van de getagde producten raadplegen en op de productlabels klikken om naar de productpagina’s te navigeren.

Hoe kiezen tussen Facebook of Instagram Shopping

Twijfelt u tussen Facebook en Instagram Shopping? U hoeft zich uiteraard niet tot slechts één van beide te beperken. Analyseer welke kanalen uw doelpubliek het meest hanteert om zo de ideale kanalen voor uw onderneming te bepalen. Zorg daarbij wel voor een zekere consistentie.

Naast uw doelpubliek spelen tijd en budget mee om een shoppingkanaal te selecteren. Bepaal zelf of u voldoende tijd kan en wil investeren in meerdere kanalen. U kan uw producten daarop ook adverteren. Daarbij kan u zelf een (niet-definitief) budget instellen. Wil u dat na bepaalde tijd verlagen of juist verhogen? Dan is dat absoluut mogelijk.

Heeft u meer informatie of advies nodig alvorens u kan beslissen? Stuur ons dan een bericht. Wij zitten wij graag met u samen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer weten over hoe u uw producten op Facebook of Instagram kan verkopen?

Voordelen van Facebook & Instagram Shopping

Met Facebook en/of Instagram Shopping kan u als zelfstandige of ondernemer van heel wat voordelen genieten. Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder vindt u een aantal redenen om uw producten via Facebook of Instagram te verdelen:

Altijd & overal beschikbaar

Net als een op maat gebouwde webshop zijn Facebook en Instagram Shopping interessante verkopers. Die zijn overal bereikbaar, worden niet moe of ziek en kunnen uw producten dus 24/7 promoten. Uw prospecten en klanten kunnen uw producten dan op eender welk moment ontdekken, waar ze zich ook bevinden.

Gebruiksvriendelijke platformen

Behalve dat de platformen overal beschikbaar zijn, zijn ze evengoed uiterst gebruiksvriendelijk. Als u op zoek bent naar een platform waarmee u uw producten eenvoudig online kan verkopen zonder technische kennis te hoeven hebben, zijn Facebook en Instagram de juiste oplossing.

Bovendien is bijna iedereen wel op minstens één van beide platformen aangemeld, waardoor u hoogstwaarschijnlijk al bekend bent met de werking ervan. Zo niet, zal u er snel overweg mee kunnen. U kan ons ook een seintje geven om u te laten bijstaan.

Groot bereik

Zoals eerder vermeld, zijn sociale media steeds meer aan het opkomen – en dat op wereldwijde schaal. U kan er dus van op aan dat u meer mensen zal bereiken dan met een fysieke winkel of een webshop. Natuurlijk kan u voorgaande platformen combineren om zo uw bereik extra op te krikken.

Rechtstreeks contact met klanten

Met Facebook en Instagram Shopping kunnen uw klanten u contacteren met vragen over specifieke producten of trackinginformatie via Facebook Messenger, WhatsApp of Instagram Direct. Dat stimuleert hen om met een gerust hart een item te bestellen.

Heeft u interesse in Facebook en/of Instagram Shopping voor uw onderneming?

Start nu zelf!

Bent u overtuigd van Facebook en/of Instagram Shopping? Maak dan zelf een bedrijfsprofiel aan en verkoop zo uw producten op sociale media. Als u daarbij hulp nodig heeft, kan u het gespecialiseerde socialemediateam van BREEX Salesmakers contacteren.