Hoe vermijd ik facturatie in het weekend?

Facturatie is essentieel voor de goede werking van elk bedrijf. Die kan echter heel wat tijd innemen, waardoor u er ’s avonds of in het weekend nog mee bezig moet zijn. Dat zijn momenten waarop u liever andere dingen zou willen doen, zoals tijd met uw familie of vrienden doorbrengen of uw hobby’s wilt uitoefenen. Wij leggen u in dit artikel uit hoe u uw facturatieproces kan verbeteren en zo facturatie ’s avonds of in het weekend kan vermijden. Als u verder nog vragen over digitaal factureren heeft, kan u onze experten bij BREEX Smartworks contacteren. Wij beantwoorden die zo snel mogelijk.

Digitale facturatie: wat bedoelen we daarmee?

In het actuele, digitale tijdperk hebben de meeste bedrijven hun papieren facturen alvast vervangen door elektronisch te factureren. Digitale facturen opstellen is namelijk een van de mogelijkheden om uw facturatieproces te verbeteren. Zulke e-facturatie kunnen we op verschillende manieren definiëren.

1. Digitale facturen via Word of Excel

Enerzijds verstaan we onder digitale facturatie alle facturen die digitaal opgesteld zijn, van Word- of Exceldocumenten tot gescande pdf-documenten. Dat type elektronische facturen zijn echter nog volledig manueel op te stellen, waardoor u niet veel tijd zal besparen. U loopt daarnaast een groter risico op foute gegevens ingeven.

2. Digitale facturen via facturatiesoftware

Anderzijds spreken we over digitale facturen wanneer facturatiesoftware gebruikt wordt. Die laatste is de methode die wij aanraden om uw facturatieproces optimaal te laten verlopen en zo ’s avonds en in het weekend meer tijd over te houden voor andere activiteiten. Die kent namelijk heel wat voordelen, waaronder tijdsbesparing om facturen op te stellen en op te volgen. U loopt met een facturatieprogramma ook minder risico op fouten.

digitaal factureren

Een efficiënter digitaal facturatieproces

Om uw facturatieproces efficiënter te maken, raden wij aan dat te digitaliseren aan de hand van doeltreffende facturatiesoftware. Daarmee kan u uw facturatieproces eenvoudig in drie stappen laten verlopen:

 1. Sneller facturen opstellen:

Facturatiesoftware genereert facturen op basis van een template. Die kan u volledig op maat van uw bedrijf personaliseren, bijvoorbeeld met uw logo en uw huisstijl (kleuren, lettertype, enz.). U vult dan een aantal essentiële gegevens in en laat de berekeningen en standaardelementen over aan het programma. Zo kan u heel wat tijd winnen om digitale facturen op te stellen.

 1. Foutloze facturen uitsturen:

Door het proces om facturen op te stellen automatisch door de facturatiesoftware te laten verlopen, loopt u minder kans op fouten. U kan het rekenwerk met een gerust hart aan het systeem overlaten. Door te vermijden dat u foutieve facturen moet nakijken en rechtzetten, wordt uw facturatieproces efficiënter.

Eens de uitgaande facturen volledig zijn opgesteld, stuurt het systeem die snel en automatisch op naar uw klanten. Dat gebeurt op basis van de contactgegevens die u eenmalig in het systeem moet instellen.

 1. Efficiënter facturen opvolgen:

Naast facturen maken, wordt de opvolging ervan efficiënter dankzij een facturatieprogramma. Vaak biedt dat de mogelijkheid aan de klanten om facturen online veilig te betalen. Het systeem geeft u dan een duidelijk overzicht over de al dan niet betaalde facturen. U kan het facturatieprogramma ook instellen om een automatische herinnering uit te sturen naar klanten voor onbetaalde facturen.

Kies de juiste facturatiesoftware voor uw bedrijf

Hoe bepaalt u welk facturatieprogramma voor uw onderneming de beste oplossing vormt? Elke facturatiesoftware heeft zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van uw noden is bepaalde software geschikter voor u dan andere. We stellen voor u hieronder een aantal criteria op waarop u moet letten om de juiste facturatiesoftware aan te kopen:

 •       de kosten van het facturatieprogramma
 •       de gebruiksvriendelijkheid voor zowel de ondernemer (of het bedrijf) als voor klanten
 •       de inlogmogelijkheid voor klanten, zodat zij zelf hun facturen kunnen bekijken
 •       de optie om automatische herinneringen uit te sturen
 •       de functionaliteit om online betalingen te laten uitvoeren via PayPal of Mollie
 •       de eenvoud om uw facturatie- en kostenhistoriek te bekijken
 •       de mogelijkheid om tijdsbesteding aan projecten, facturen en klanten te koppelen
 •       de mogelijkheid om de facturatiesoftware op een eigen server te installeren

MYBREEX als facturatiesoftware voor uw onderneming

Wij raden ondernemers aan om voor MyBREEX te kiezen als facturatiesoftware. Onze bedrijfssoftware wordt op een eigen server geïnstalleerd. MyBREEX biedt een totaalpakket aan om uw onderneming te digitaliseren. Aan de hand van een duidelijke opleiding wordt de werking van MyBREEX als facturatieprogramma werkelijk kinderspel.

MyBREEX als facturatieprogramma biedt uw bedrijf de mogelijkheid te helpen groeien. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het programma met uw bedrijf kan meegroeien. Zo blijft dat het best mogelijke systeem om uw facturatieproces te beheren.

Daarnaast garandeert MyBREEX een klantvriendelijke en doeltreffende service qua hard- en software. Ons gemotiveerde team staat altijd klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.

Verder hecht MyBREEX veel belang aan veilige bedrijfssoftware. Dat wil zeggen dat de systemen regelmatige updates krijgen en er back-ups gemaakt worden. Ook privacy is van groot belang voor ons, zowel die van uw bedrijf als die van uw klanten.

Wilt u meer weten over MyBREEX als facturatiesoftware? Contacteer dan onze experten. Wij verschaffen u graag meer informatie over ons programma en z’n werking.

Wilt u meer informatie over onze facturatiesoftware?

De voordelen van een facturatieprogramma

 • Bespaar tijd & geld

  Een facturatieprogramma digitaliseert en automatiseert uw facturatieproces. Hij zorgt er ook voor dat facturen sneller en gemakkelijker betaald kunnen worden. Bovendien hoeft u geen verzendkosten te betalen, aangezien alles digitaal uitgestuurd wordt. Het is dus een goede kosten- en tijdsbesparende oplossing.

 • Centraliseer uw gegevens

  Aan de hand van uw facturatieprogramma worden alle facturen digitaal gecentraliseerd. U kan een duidelijk gestructureerd overzicht laten opstellen.

 • Veilig back-upsysteem

  Om de veiligheid van de gegevens te kunnen garanderen, maakt facturatiesoftware regelmatig back-ups en wordt het vaak geüpdatet. Zo bent u verzekerd dat u geen gegevens kan verliezen.

 • Overal beschikbaar

  Door voor een facturatieprogramma te kiezen, kiest u voor de mogelijkheid om uw facturatie vanop elk platform (gsm, tablet of computer) te beheren. U kan dus uw facturatie altijd en van overal monitoren, zolang u een internetconnectie heeft.

 • Volledig op maat

  Personaliseer de facturatiesoftware volledig op maat van uw bedrijf. Dat kan u doen door voor software te kiezen met opties die aan uw noden voldoen. Anderzijds kan u de facturen aan de hand van uw logo en huisstijl personaliseren.

 • Stimuleert de groei van uw bedrijf

  Veel facturatiesystemen groeien mee met uw bedrijf. Dat zorgt ervoor dat u gemakkelijk bijblijft met uw facturen en de opvolging ervan. Zo kan uw onderneming zonder zorgen groeien.

Wilt u zelf ook tijd en geld besparen dankzij ons facturatieprogramma?

Test onze facturatiesoftware nu zelf uit!

Wilt u zelf ook een efficiënter facturatieproces om voluit van uw avonden en weekenden te kunnen genieten? Contacteer BREEX Smartworks en test nu zelf onze facturatiesoftware uit. Zo kan u op een efficiënte en correcte manier e-facturen maken, uitsturen en opvolgen. Wij zitten ook graag met u samen om u alle voordelen en de werking van ons facturatieprogramma uit te leggen. Graag tot snel!