Maak uw workflow efficiënter met een online administratiepakket

Een workflow verbeteren is niet eenvoudig. Het betekent een proces analyseren, oplossingen uitwerken en veranderingen binnen een heel bedrijf communiceren. Door die maatregelen te treffen, behaalt uw bedrijf betere resultaten en wordt uw proces eenduidiger. Bovendien besparen uw werknemers veel tijd en zullen uw inspanningen lonen. Ontdek hier verschillende manieren om uw team doelgerichter te laten functioneren.

In dit artikel lichten we specifiek de workflow van een administratieproces toe. Wil u andere bedrijfsprocessen optimaliseren of heeft u vragen over administratie? Contacteer ons dan vrijblijvend. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Een goede workflow

Een goede workflow is een werkwijze waarbij u een diepgaand inzicht in uw bedrijfsprocessen krijgt. Een degelijk geplande en ontworpen workflow stroomlijnt bedrijfsprocessen door overbodige en dubbele handelingen te elimineren. Een betere zichtbaarheid, communicatie en controle over uw bedrijfsproces zijn enkele van de andere voordelen.

Met een geoptimaliseerde workflow kan u procedures automatiseren waarin informatie, taken en documenten tussen verschillende betrokkenen worden doorgegeven (zo nodig zelfs tussen meerdere bedrijven). Die procedure is gebaseerd op een proces dat uit welomschreven stappen bestaat. Die zijn ontworpen om aan uw bedrijfsdoelstellingen te voldoen.

MYBREEX als administratiepakket

Waarom is een goede workflow belangrijk?

Workflows kunnen helpen om herhaalde bedrijfstaken te stroomlijnen en te automatiseren, waardoor er minder ruimte is voor fouten en de globale efficiëntie toeneemt. Managers kunnen snellere en slimmere beslissingen nemen en medewerkers kunnen productiever en flexibeler samenwerken. Naast de structuur en orde die een workflow in uw bedrijf creëert, zijn er nog voordelen die daarmee gepaard gaan:

Beter inzicht in uw bedrijfsprocessen

Door uw bedrijfsprocessen duidelijk te visualiseren, krijgt u een totaalbeeld van uw bedrijf. Weet u of uw processen de gewenste resultaten opleveren? Kunnen die nog verbeterd worden? Door een strakke workflow binnen uw onderneming te implementeren, kan u efficiënter werken en uw professionele doelen behalen – ideaal om meer winst te maken.

Overbodige taken identificeren

In heel wat ondernemingen bestaan er overbodige taken die dagelijks onnodig veel tijd innemen. Door uw workflow te optimaliseren, kan u identificeren welke noodzakelijk zijn voor een goede werking.

Zo creëert u waarde voor uw onderneming en kan u tijd winnen voor belangrijke bedrijfsactiviteiten, die uw onderneming helpen te ontwikkelen. Hoe meer overbodige handelingen u kan elimineren, hoe beter uw bedrijf zal draaien.

Verhoog de verantwoordelijkheid

Micromanagement kan veel problemen veroorzaken in een zakelijke omgeving: werknemers hebben er een hekel aan om op de vingers gekeken te worden en (de meeste) managers hebben er een hekel aan om het te moeten doen. In sommige gevallen is er echter geen alternatief voor micromanagement. Het werk is belangrijk en niet iedereen is even gemotiveerd om het uit te voeren.

Door uw workflow duidelijk in kaart te brengen, weet iedereen precies welke taken uitgevoerd moeten worden, wie ze moet afhandelen en op welke termijn ze klaar moeten zijn. Wanneer de workflow duidelijk is vastgelegd, hoeft u als manager minder tijd aan micromanagement te besteden en krijgen uw werknemers meer verantwoordelijkheid.

Verbeter de communicatie

Communicatie in het bedrijfsleven is van cruciaal belang omdat die elk ander aspect van uw bedrijf beïnvloedt. Soms is miscommunicatie het belangrijkste conflict binnen een organisatie – werknemers en management zijn het schijnbaar oneens, ook al streven beiden dezelfde doelen na.

Heeft u ooit het gevoel gehad dat uw werkplek een telefoonspelletje is? Iedereen praat, maar gaandeweg wordt de boodschap verdraaid. Slechte communicatie is een veelvoorkomend probleem op de werkvloer dat vaak niet wordt aangepakt.

Door met een goede workflow de processen zichtbaar te maken en verantwoordelijkheid bij uw medewerkers te leggen, kan u de communicatie op de werkvloer drastisch verbeteren. Die communicatie vermindert onder meer het personeelsverloop en maakt de dagelijkse werkzaamheden in het algemeen vlotter.

Verbeter uw klantenservice

Opdat uw onderneming goed zou draaien, zijn klanten essentieel. Het is dus interessant om de ervaringen van klanten regelmatig te analyseren en te bevorderen. Door manuele en verouderde systemen kunnen opmerkingen, vragen en klachten door de mazen van het net glippen. 

Dat leidt hoogstwaarschijnlijk tot ontevredenheid, waardoor klanten zullen afhaken. Dankzij een weloverwogen workflow krijgen klanten meteen antwoord op hun vragen en worden klachten correct en snel verwerkt. Een vlotte klantenservice verzekerd!

Verhoog de kwaliteit van uw producten & diensten

In plaats van de eerste de beste werknemer aan een project toe te wijzen, kan u aan de hand van uw workflow op de kwaliteiten van uw personeel inspelen. Door zo de geschikte persoon te selecteren, behaalt u de verwachte resultaten. Daarenboven kan u door uw processen te automatiseren het risico op menselijke fouten verminderen. Zo verbetert u de kwaliteit van uw producten of diensten.

Interesse in een persoonlijk adviesgesprek?

Implementeer een online administratiepakket

Een workflow binnen uw bedrijf uitwerken, is geen sinecure. Die ontwikkeling kan vaak een ongelooflijke uitdaging vormen, omdat u zowel een globaal beeld moet schetsen als aandacht aan kleine(re) details moet besteden.

Door een degelijk administratiepakket te hanteren, kan u uw bedrijfsprocessen automatiseren. Administratiesoftware omvat computerprogramma’s die gebruikt worden om gegevens sneller op te slaan en tegelijkertijd administratieve en beheerstaken te vereenvoudigen

U kan de software onder meer inzetten voor leerlingenbeheer, vervoer, personeelsadministratie enzovoort. Door de traditionele manier van individueel werkbeheer over te nemen, is de software een allesomvattende oplossing die ook nog eens kosten verlaagt.

MYBREEX, uw ideale administratiesoftware

Bent u op zoek naar een kwalitatieve oplossing om uw administratie te vereenvoudigen en te automatiseren? Dan raden wij u MYBREEX aan. MYBREEX is een totaalpakket voor administratiesoftware, gecombineerd met hardware en service.

U kan MYBREEX gebruiken om uw administratie en facturatie te digitaliseren en te automatiseren. Zo krijgt u een duidelijk en gecentraliseerd overzicht dat u altijd en overal kan beheren. Met administratiesoftware, die regelmatig back-ups en updates uitvoert, verliest u nooit meer gegevens.

Om uw workflow nog gerichter te maken, kan u MYBREEX aan uiteenlopende externe apps koppelen, waaronder Teamleader, CodaBox, Mollie of CarPass. Bovendien kan u op de uitgebreide service van BREEX Smartworks rekenen. Wij installeren het complete administratiepakket en leiden u daarbij op.

Wil u meer weten over het administratiepakket MYBREEX? Vraag nu alvast een vrijblijvend kennismakingsgesprek met demo aan. Wij zitten graag met u samen om de mogelijkheden te bespreken en u uitgebreid advies te verstrekken.

 Uw workflow optimaliseren met ons administratiepakket?

Ga voor een efficiëntere administratieve workflow

Wil u een beter inzicht in uw bedrijfsprocessen om overbodige handelingen te kunnen elimineren? Of wil u uw klantenservice, producten en diensten verbeteren? Met behulp van een kwalitatief administratiepakket zoals MYBREEX kan u voor een efficiëntere administratieve workflow gaan.

Bij BREEX Smartworks kunnen wij u helpen dat binnen uw onderneming te implementeren. Ons team staat steeds klaar om uw vragen en opmerkingen te beantwoorden. Stuur ons gerust een bericht als u interesse heeft.