5 redenen om naar digitale facturen over te stappen

De facturen die u per e-mail of per post ontvangt, zijn vaak in Word of Excel opgemaakt. Echter is dat niet de beste manier om te factureren. Dergelijke facturatie laat veel risico op fouten toe, neemt heel wat tijd in beslag en is bovendien niet overal beschikbaar. Er bestaat dus zeker een beter alternatief, namelijk digitale facturen die met facturatiesoftware aangemaakt zijn.

Die digitale facturen uitsturen, kent heel wat voordelen voor uw onderneming. Wij raden u aan om naar de geschikte facturatiesoftware over te stappen. Heeft u daarover advies nodig? Reken dan op de uitgebreide service van BREEX Smartworks. Stuur ons gerust een bericht als u meer informatie wenst.

 

Hoe werken digitale facturen?

Digitale facturen, oftewel elektronische facturen of e-facturen genoemd, zijn digitale bestanden die de gegevens van de leverancier op zo’n manier bevatten dat die automatisch in de administratie van de koper terecht kunnen komen. Ze worden voornamelijk ingezet voor b2b.

E-facturatie wordt mogelijk gemaakt door facturatiesoftware. U vervangt uw langdurende en manuele papierwerk door een automatisch en digitaal proces. Met facturatiesoftware bespaart u niet alleen tijd en kosten, maar kan u evengoed andere bedrijfssystemen integreren.

5 redenen om voor digitale facturen te kiezen

Elektronische facturatie is zo goed als de norm geworden in ons digitale tijdperk. Vooral in b2b kan u maar beter meteen beginnen met e-factureren, want uiteindelijk zal u daartoe wel genoodzaakt zijn doordat uw klanten erom zullen vragen. Sommige bedrijven weigeren nu al facturen in een ander formaat. Dat feit is echter geen overtuigend argument om de stap naar e-facturatie te zetten. Hieronder vindt u redenen die u er wel toe zullen overhalen:

Bespaar tijd & kosten

Met e-facturatie worden veel onnodige stappen uit het facturatieproces gehaald. Zowel u als uw klant kunnen tijd besparen met behulp van online elektronische factureringssoftware.

Met papierloze facturatie hoeft u geen papier of verzendkosten te betalen. Daarenboven bespaart u tijd met e-facturatie door templates te hanteren in plaats van pdf’s te mailen. Zo kan u zich concentreren op andere taken die waarde toevoegen. We weten immers allemaal dat tijd geld is.

Verminder fouten

Door manuele gegevensinvoer tot een minimum te beperken en die meer te automatiseren, wordt het aantal fouten, waaronder typfouten, aanzienlijk kleiner. Verder hoeft u zich geen zorgen te maken dat de facturen bij de post verloren kunnen gaan. Vanuit het oogpunt van de koper vermindert e-facturatie het risico op frauduleuze facturen. De authenticiteit van e-facturen wordt automatisch gegarandeerd.

Word sneller uitbetaald

Met een efficiënter factureringsproces kan u de tijd inkorten die nodig is om een factuur op te stellen en te versturen. Daarbij is het voor uw klant handiger om een e-factuur op het gewenste platform te ontvangen. Als de levertijd korter is, heeft uw klant meer kans om gebruik te maken van vroegbetaalkortingen. Ook kost het minder moeite en tijd om een elektronische factuur te betalen. Daardoor zal de klant waarschijnlijk sneller betalen.

Verbeter uw inzicht in uw facturatieproces

Als u een online facturatiesysteem hebt, slaat u alle gegevens en documenten overzichtelijk op in één centraal systeem dat overal en op elk apparaat toegankelijk is. Krijg een overzicht van uw facturatie via geautomatiseerde rapporten en analyses. Dankzij e-factureringssoftware weet u trouwens wanneer een factuur is verzonden, bekeken en betaald.

Werk ecologisch

Door naar e-facturatie over te stappen, worden papieren facturen overbodig. Naast energie-efficiëntie vermindert u zowel verspilling als de kosten van papier binnen uw toeleveringsketen. Lijkt het u wel wat om op digitale facturen in te zetten? BREEX Smartworks staat klaar om u te helpen. Plan nu alvast een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om de opties te bespreken.

 

Digitale facturen opmaken met facturatiesoftware

Wat mag er in uw digitale facturen niet ontbreken?

E-facturen, of elektronische facturen, zijn digitale versies van traditionele papieren facturen die betalingstransacties tussen bedrijven vergemakkelijken. Enkele belangrijke elementen die cruciaal zijn voor e-facturen zijn:

 • Gestructureerde gegevens
 • E-facturen moeten gestructureerd zijn in een specifiek formaat, waardoor ze eenvoudig verwerkt kunnen worden en in een boekhoudsysteem geïntegreerd kunnen worden. Het populairste formaat voor e-facturen is XML (Extensible Markup Language).
 • Digitale handtekeningen
 • E-facturen vereisen een digitale handtekening om de authenticiteit te garanderen en fraude te voorkomen. Digitale handtekeningen werken op basis van cryptografie om documenten op een veilige en controleerbare manier te ondertekenen.
 • Factuurnummering
 • E-facturen moeten een uniek factuurnummer hebben om ze te identificeren en dubbele of frauduleuze facturen te voorkomen.
 • Factuurdatum
 • De datum waarop de factuur is opgesteld, moet duidelijk worden vermeld op een e-factuur.
 • Betalingsvoorwaarden
 • De betalingsvoorwaarden, inclusief vervaldatum en eventuele toepasselijke kortingen of boetes, moeten duidelijk op de e-factuur worden weergegeven.
 • Belastinginformatie
 • E-facturen moeten belastinginformatie bevatten, zoals het fiscale identificatienummer van de verkoper en de koper en het relevante belastingtarief.
 • Gespecificeerde lijst van goederen of diensten
 • E-facturen moeten een lijst van de gefactureerde goederen of diensten bevatten, samen met de hoeveelheid, de prijs en het totaalbedrag.
 • Betalingsinformatie
 • Elektronische facturen moeten informatie bevatten over de wijze van betaling, waaronder bankgegevens of betalingsinstructies voor online betalingsplatforms.

In het algemeen zijn de voornaamste elementen van e-facturen ontworpen om ervoor te zorgen dat ze veilig en authentiek zijn en moeiteloos door boekhoudsystemen kunnen worden verwerkt.

Ga voor facturatiesoftware

Factureringssoftware kan een waardevol hulpmiddel zijn voor bedrijven omdat ze dan hun facturatieproces kunnen automatiseren. Dat bespaart niet alleen tijd, maar verbetert ook de nauwkeurigheid en vermindert de kans op fouten.

Facturatiesoftware kan bedrijven helpen georganiseerd te blijven en facturen bij te houden, waardoor de cashflow beter kan worden beheerd en betalingen sneller plaatsvinden. Bovendien kan u zo facturen aanpassen met branding en informatie, wat een professioneel imago opwekt.

Tot slot biedt een factureringssysteem waardevolle inzichten via rapportage en analyses, zodat weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen over de financiën van uw bedrijf.

Kortom, factureringssoftware is een nuttig instrument voor ondernemingen die hun factureringsprocessen willen optimaliseren en hun financieel beheer willen verbeteren.

Heeft u interesse in digitale facturatie?

Digitale facturen opmaken met MYBREEX

Wil u de facturen van uw onderneming digitaliseren? Dan is MYBREEX de ideale oplossing voor uw bedrijf. Als gebruiksvriendelijke facturatiesoftware is MYBREEX een goede keuze voor verschillende sectoren. U kan onze software namelijk aan uw garage, apotheek, bouwbedrijf of andere onderneming aanpassen. Dat kan onder meer door uw facturatiesysteem aan externe apps als Car-Pass, Teamleader of Mollie te koppelen.

MYBREEX werkt op een eigen server, zodat u altijd en overal een duidelijk inzicht in uw facturatie krijgt. U kan uw facturen foutloos opmaken, uitsturen en opvolgen. Ook betalingsherinneringen kan u aan de hand van onze digitale tool uitsturen.

Heeft u interesse in MYBREEX of wil u meer informatie over de werking van ons programma? Contacteer dan het team van BREEX Smartworks. Wij beantwoorden snel al uw vragen tijdens een kennismakingsgesprek met een demo van ons facturatieprogramma.

Wil u meer informatie over facturatiesoftware en digitale facturen?

Schakel nu over op digitale facturen

E-facturatie is een van de belangrijkste strategische stappen die bedrijven zetten om hun verwerkingsprocessen te digitaliseren. Nu overheden wereldwijd, vooral in Azië, mandaten invoeren en structuren als Peppol implementeren om e-facturatie mogelijk te maken, is het nu het ideale moment om in digitale facturatie te investeren. Zo kan u uw onderneming naar een hoger niveau tillen.

Heeft u hulp nodig om de stap naar digitale facturen te zetten? Dan bent u bij BREEX Smartworks aan het juiste adres. Wij zitten graag met u samen om de opties te bespreken. Zo kunnen wij meteen al uw vragen beantwoorden. Contacteer ons om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.