Wat zijn de verschillen tussen facturatie- en boekhoudsoftware?

Van inkomende facturen verwerken tot uw btw-aangifte doen, de financiële administratie van uw onderneming kan heel wat tijd in beslag nemen. Deze processen zijn echter noodzakelijk voor de goede werking van uw onderneming. Daarom is het interessant om een gespecialiseerde facturatie- en boekhoudsoftware te overwegen. Om een geïnformeerde keuze te kunnen maken, moet u echter het verschil tussen deze, alsook andere software kennen.

Boekhoudsoftware is een bredere categorie van software die helpt met boekhouding en financieel beheer. Zo wordt inkomsten en uitgaven bijhouden, crediteuren en debiteuren beheren en financiële rapporten genereren een stuk minder complex.

Naast boekhouding bestaat er voor facturatie ook software. Facturatiesoftware is een specifiek type software dat zich richt op facturen opmaken en naar klanten verzenden, betalingen opvolgen en factuurgegevens beheren.

Hoewel facturatiesoftware een onderdeel van boekhoudsoftware is, bevat die laatste niet altijd factureringsmogelijkheden. Afhankelijk van uw behoeften en budget kan u de beste software voor uw onderneming bepalen. Als u hulp nodig heeft om een keuze te maken, kan u onze experten bij BREEX Smartworks contacteren.

Wat zijn de voordelen van boekhoudsoftware?

Op zoek naar de beste boekhoudsoftware om uw onderneming beter te laten draaien? Door voor een degelijk boekhoudprogramma te kiezen, kan u van verschillende voordelen genieten. We lijsten hieronder de voornaamste voor u op:

 • Verbeterde nauwkeurigheid & efficiëntie: Geautomatiseerde online boekhouding elimineert handmatige fouten en bespaart tijd ten opzichte van traditionele handmatige boekhoudmethoden.
 • Realtime financiële informatie: Boekhoudsoftware verschaft actuele informatie over de financiële gezondheid van uw bedrijf, waardoor u beter geïnformeerde beslissingen kan nemen.
 • Gestroomlijnde processen: Taken zoals facturatie, kostenbeheer en financiële rapportage automatiseren, bespaart tijd en vermindert de kans op fouten.
 • Uw cashflow wordt beter beheerd: Met realtime-informatie over facturen, betalingen en kosten kan uw onderneming haar cashflow beter beheren.
 • Efficiëntere uitvoering: Een boekhoudprogramma helpt uw onderneming aan de fiscale wet- en regelgeving te voldoen door rapporten te genereren en fiscale informatie te verstrekken.
 • Meer zichtbaarheid: Boekhoudsoftware vormt een centrale opslagplaats voor financiële gegevens, zodat ondernemers en managers in één oogopslag het financiële plaatje van hun bedrijf kunnen zien.

Voor wie is boekhoudsoftware ontworpen?

Iedereen die de financiële aspecten van een bedrijf of persoonlijke financiën moet beheren, kan baat hebben bij boekhoudsoftware. Zo kan online boekhouden voordelig zijn voor:

 • Kleine ondernemers: Boekhoudsoftware kan kleine ondernemers helpen om inkomsten, uitgaven en cashflow bij te houden en financiële rapporten voor fiscale doeleinden op te stellen.
 • Freelancers: Freelancers kunnen van een boekhoudprogramma gebruikmaken om te factureren, uitgaven bij te houden en hun inkomsten te beheren.
 • Non-profitorganisaties: Non-profitorganisaties kunnen boekhoudsoftware aanwenden om hun financiën te beheren, donaties bij te houden en rapporten voor subsidieaanvragen en fiscale doeleinden te genereren.
 • Accountants & boekhouders: Boekhoudspecialisten kunnen de software gebruiken om hun taken te optimaliseren, fouten te beperken en klanten nauwkeuriger financiële informatie te kunnen verstrekken.
 •  Particulieren: Particulieren kunnen hun persoonlijke financiële software inzetten om hun budgetten te beheren, uitgaven bij te houden en plannen voor hun financiële toekomst te maken.
Close,Up,Focus,On,Female,Hands,Making,Calculations.,Young,Woman

Wat zijn de pluspunten van facturatiesoftware?

Naast een nieuw boekhoudprogramma kan u specifiek voor een facturatiesysteem kiezen. Deze facturatiesoftware kent ook een heel aantal pluspunten. Hieronder hebben we de belangrijkste voor u opgesomd:

 • Verhoogde efficiëntie: Geautomatiseerde facturatie bespaart tijd in vergelijking met handmatige facturatiemethoden en elimineert het risico op handmatige fouten.
 • Betalingen worden beter opgevolgd: Met factureringssoftware kan uw onderneming bijhouden wanneer facturen worden verzonden, bekeken en betaald, waardoor de cashflow gemakkelijker kan worden beheerd.
 • Professionaliteit: Facturatiesoftware genereert professioneel ogende facturen, wat het imago van uw bedrijf verbetert en vertrouwen bij uw klanten opwekt.
 • Verhoogde nauwkeurigheid: Geautomatiseerde facturering elimineert handmatige fouten en maakt facturen accurater en consistenter.
 • Verhoogde mobiliteit: Cloudgebaseerde factureringssoftware is toegankelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding, waardoor het eenvoudiger wordt om uw financiën onderweg te beheren.
 • Aanpassing: Met factureringssoftware kunnen bedrijven facturen op hun huisstijl afstemmen. Zo kan u een professioneel imago uitbouwen.
 • Minder administratieve lasten: Geautomatiseerde facturatie elimineert handmatige taken, waardoor de administratieve last voor bedrijfseigenaren en personeel wordt verminderd.

Er bestaan een heel aantal verschillende facturatieprogramma’s waaruit u kan kiezen. We raden u aan de keuze te maken op basis van bepaalde criteria, zoals uw behoeftes, uw budget, de grootte van uw onderneming enzovoort.

Heeft u hulp nodig om het meest praktische facturatieprogramma voor uw onderneming te bepalen? Contacteer dan de experten van BREEX Smartworks. Wij adviseren u graag!

Voor wie is facturatiesoftware ontworpen?

Facturatiesoftware kan handig zijn voor iedereen die facturen naar klanten moet sturen en zijn/haar factureringsproces moet beheren. Denk aan:

 • Kleine ondernemers: Kleine ondernemers kunnen met behulp van factureringssoftware facturen opmaken en uitsturen, betalingen bijhouden en factuurgegevens van klanten beheren.
 • Freelancers: Freelancers kunnen van facturatiesoftware gebruikmaken om te factureren en hun inkomsten te beheren.
 • Dienstverlenende bedrijven: Bedrijven die diensten verlenen (bv. consulting) kunnen een facturatieprogramma toepassen om te factureren en hun facturatieproces te beheren.
 • E-commercebedrijven: E-commercebedrijven kunnen factureringssoftware hanteren om te factureren en hun facturatieproces voor onlineaankopen te beheren.
 • Aannemers: Aannemers kunnen door middel van aangepaste software facturen opstellen voor hun geleverde werk en zo hun inkomsten beheren.
 • Non-profitorganisaties: Non-profitorganisaties kunnen met een uitgewerkt systeem factureren en hun facturatieproces voor geleverde diensten beheren.

 

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek?

Kies de software die bij uw onderneming past

Overweeg de volgende factoren als u een keuze tussen  facturatie- en boekhoudsoftware wil maken:

 • Zakelijke behoeften

  Bedenk welke taken u moet uitvoeren en welke financiële informatie u moet beheren. Als u enkel facturen moet versturen en betalingen moet bijhouden, kan een factureringssoftware volstaan. Als u echter al uw financiële informatie moet beheren, is een boekhoudsoftware wellicht een betere oplossing.

 • Budget

  Weeg de kosten van de software af en waak erover dat die binnen uw budget past. Bepaalde oplossingen voor boekhoudsoftware kunnen duur zijn, terwijl andere voordeliger uitvallen. Bovendien kan een facturatiesysteem goedkoper zijn dan boekhoudsoftware.

 • Gebruiksvriendelijkheid

  Denk aan de gebruiksvriendelijkheid van de software. Zorg ervoor dat de software gemakkelijk toe te passen is en dat die bij uw technische vaardigheden past.

 • Integratie

  Bekijk of de software met andere tools kan worden gecombineerd, waaronder uw zakelijke banksoftware of uw e-commerceplatform.

 • Functies

  Ga na welke functies elk type software heeft. Beschikt de software over de gewenste functies zoals de mogelijkheid om facturen op te stellen, financiële rapporten te genereren of uitgaven bij te houden?

 • Support

  In welke mate wordt u door de softwareleverancier ondersteund? Doet die dat telefonisch of via mail en op welke momenten is hij/zij beschikbaar? Let er ook op dat er voldoende gebruikersforums en documentatie voorhanden zijn.

 • Schaalbaarheid

  Onderzoek of de software schaalbaar is en met uw bedrijf kan meegroeien.

Bovenstaande criteria helpen u niet alleen de verschillen tussen boekhoud- en facturatiesoftware te bepalen, maar ook om het geschikte programma voor uw onderneming te vinden. Wil u graag advies inwinnen? Maak dan nu een afspraak met de experten van BREEX Smartworks. Wij staan u graag bij om de juiste software voor uw bedrijf te bepalen.

Werk efficiënter met MYBREEX

Bent u op zoek naar degelijke software om efficiënter te kunnen werken? MyBREEX is kwalitatieve preboekhoud- en facturatiesoftware die uw facturatieproces digitaliseert en vereenvoudigt. Zo kan u uw inkomende en uitgaande facturen digitaal innen of uitbetalen, net als naar uw boekhouder uitsturen. Daarnaast zorgt uw gebruiksvriendelijke facturatiesoftware voor een real time, compleet overzicht van uw inkomsten en uitgaven.

Dankzij MyBREEX verliest u geen facturen uit het oog en bespaart uw boekhouder heel wat tijd. Het programma groeit daarbij mee met uw onderneming. Bovendien kan u deze software ook eenvoudig aan verschillende boekhoudprogramma’s koppelen. Zo haalt u niet alleen als ondernemer voordelen uit uw facturatiesoftware. Zo garandeert u een optimale samenwerking met uw accountant.

Er bestaan ook diverse koppelingen waaraan u MYBREEX kan combineren. Zo kan u de werking van de software aan de noden van uw onderneming aanpassen. U kan uw facturatiesoftware onder meer koppelen aan Car Pass, Mollie en Teamleader.

Wilt u de stap zetten naar online facturatiesoftware? Geniet bij ons van een ongeëvenaarde service en een uitgebreide opleiding.

Wil u meer weten over wat MyBREEX voor uw onderneming kan betekenen? U kan nu alvast een vrijblijvende afspraak maken. De experten van BREEX Smartworks komen bij u langs om u een gratis demo van onze facturatiesoftware te tonen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van facturatiesoftware?

Schakel nu zelf over naar boekhoud- of facturatiesoftware

Afhankelijk van de noden van uw bedrijf kan boekhoud– of facturatiesoftware uw workflow bevorderen. Het is wel belangrijk de juiste software te kiezen. We hebben daarvoor een aantal criteria opgelijst, zoals uw budget, de schaalbaarheid van het programma, de bijkomende service enzovoort.

U kan ook op de service van BREEX Smartworks rekenen om u te laten adviseren. U kan onder meer voor MYBREEX als preboekhoudsoftware kiezen met functies voor facturatie. Ons systeem biedt veel mogelijkheden om het programma op maat van uw onderneming aan te passen.